Помощни статии
Какво е Pod?
Коментирано от Включен 26 October 2015 16:32

Kubernetes е разработен от Google за управление на множество контейнери, но вместо да се държи всеки контейнер поотделно, разпределяйки го по възли от клъстера, Kubernetes логически групира контейнерите в Pod-ове. Ако вземем за пример едно приложение, състоящо се от контейнер с логиката на приложението и контейнер, съдържащ базата данни ще видим, че контейнерите на това приложение могат да бъдат логически групирани (в Pod) и съответно при преместване на приложението от един възел на клъстера на друг е нужно да се премести само един Pod, който включва всичко нужно за приложението. Реално погледнато Pod-овете се намират на едно ниво по-високо от контейнерите, добавящи декларативна обвивка около тях.

Когато създаваме Pod-ове трябва да се има в предвид, че те се смятат за "краткотрайна единица" в Kubernetes - няма да оцелеят след рестарт на машината, повреда или спиране за maintenance. За да се избегне това Pod-овете се стартират чрез друга единица на Kubernetes - Replication Controllers, които създават и премахват Pod-ове според нуждата.

 


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.