Помощни статии
R1Soft - Възстановяване на бекъп на MySQL база данни от cPanel
Коментирано от Включен 25 May 2015 11:53

В тази статия ще ви запознаем със стъпките за възстановяване на бекъп на избрана от Вас база данни през cPanel - панелът за управление на вашия хостинг.

Ако желаете да възстановите файлове от Вашия акаунт, може да разгледате следната статия:

R1Soft - Възстановяване на бекъп на файлове от cPanel

* Препоръчваме Ви преди да извършвате промени по файловете и базата данни на Вашия сайт, винаги да създавате копие на текущото им състояние!

Повече информация как да направите архив на текущото състояние на базата данни към Вашия акаунт може да намерите в следната статия:

Създаване на архивно копие на MySQL база данни в cPanel акаунт

 

Възстановяване на MySQL база данни

 

Стъпка 1: Отворете контролния си панел и в секция "Файлове" изберете "R1Soft Restore Backups" :

Забележка : В случай, че не използвате темата подразбиране, която се препоръчва от създателите на контролният панел (cPanel) "x3" и не виждате иконата на "R1Soft Restore Backups" то е необходимо да смените темата на "x3" за имате достъп до този инстумент.

Стъпка 2: От лявата страна в интерфейса на R1Soft имате възможност да проверите наличните ви бекъп архиви от различни периоди, а в дясно - възможностите за използването им.

От ляво на дясно ще опишем възможностите, които може да използвате:

  "Browse" - От тук може да възстановявате отделни файлове/папки или да ги сваляте, като архиви на локалния компютър/в папката на акаунта Ви. Повече информация за необходимите стъпки, може да намерите на следния адрес: R1Soft - Възстановяване на бекъп на файлове от cPanel

   "Browse Databases" - От тук може да възстановявате базите от данни.

   "Download" - От тук може да свалите архив с целия бекъп на локалния компютър (този, от който в момента сте посетили сайта).

   "Sent to Agent" - От тук може да свалите архив с целия бекъп на сървъра (където се намира сайта Ви).

Стъпка 3: Възстановяване на отделни бази данни (  "Browse Databases"):

След като изберете коя база данни желаете да възстановите я маркираме с отметка до името, след което избирате бутона в горната част "Restore Selected".

След натискането на бутона ще се визуализира следния прозорец с информация за прогреса и резултата от възстановяването на бекъпа:

След успешно приключване на процеса, че видите следния екран:

В случай, че срещате затруднение с възстановяването на бекъп архива на вашата MySQL база данни можете да се свържете с нашата техническа поддръжка на имейл адрес: support@icn.bg или телефон 02 491 8877 и +359 888 738338.