Помощни статии: Домейн имена
Периоди на изтичане на домейн имена
Коментирано от Включен 03 September 2013 10:34

При изтичането на дадено домейн име, собственикът му разполага с 36 дни гратисен период, в който може да извърши подновяването му без да дължи наказателни такси. В случай, че не бъде подновено домейн името в този период , то навлиза в Redemption (наказателен) период . В този период, ако собственикът желае да присътъпи към подновяване трябва да заплати наказателна такса в размер на: 172.80 лв. (при домейн имена с разширение .eu наказателната такса е в размер на: 108.00 лв.) . Въпросната такса се налага от регистрационната база и е уеднаквена за всички регистрари, като в нея се включва и подновяване на домейн името за период от една година.

В случай, че след наказателния период все още не е пристъпено към подновяване, домейн името преминава под управлението на Световния домейн регистрар. Следва период с неясна продължителност, в който домейни името не може да бъде подновено или регистрарано повторно. На по-късен етап домейн името придобива свободен статус и е пуснато за повторна регистрация на стандартна цена. Собственика на домейн името може да изчака пускането му за повторна регистрация, но е важно да се обърне вниямание, че ако звученето на домейн името е атрактивно може да бъде пуснато на аукцион от регистрационната база.

 

Допълнителна информация за различните домейн разширения (tld):

TLD (домейн разширение) Преустановяване Гратисен период след изтичане Наказателен период Наказателна такса
.com, .net, .us същия ден 36 дни 30 дни 172.80 лв 
.org, .info същия ден 36 дни 30 дни 172.80 лв 
.eu същия ден няма 40 дни 108 лв 
.co.uk същия ден няма - -
.de същия ден няма няма -

За допълнителни въпроси може да пишете на support@icn.bg или да позвъните на 0700 300 70; 02 491 88 77.


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.