Помощни статии: Споделен Хостинг
Как да активираме ActiveCache (Memcached или Redis) ?
Коментирано от Включен 29 November 2016 17:26

ICN.BG предлага избор между две технологии - Memcached и Redis, които ускоряват зареждането на уеб сайтовете и намаляват използваните ресурси. Двете технологии представляват кеширане на чести заявки към базите данни. Повече информация за тях може да намерите в тази статия: "Ускори сайта си с ActiveCache – от ICN.Bg". 

В настоящата статия ще ви покажем как да ги активирате за вашия Споделен хостинг план. Те са налични на споделените ни сървъри за плановете “Икономичен”, “Бизнес” и “Стандартен”.

Необходимо е да следвате описаните стъпки:

1. Влезте в клиентския си профил през https://my.icn.bg/login.html

 

 

2. Въведете потребителското име и паролата на клиентския си профил: 

 

 

3. От менюто “Моите продукти” изберете “Споделен хостинг”, след което натиснете върху името на хостинг плана, за който ще активирате системата за кеширане. На следваща стъпка с бутона “Контролен панел” ще влезете в cPanel. 

 

 

4. От менюто “Databases”, изберете “ActiveCache”. 

 

 

5. След това трябва да изберете “Memcached” или “Redis” спрямо вашето желание и натиснете бутона “Save and Activate”.

 

 

6. При “Redis” имате възможност да зададете парола, като тя може да бъде генерирана автоматично, ако отбележите “Autogenerate password”.

 

 

7. След като сте активирали една от двете технологии, ще видите нужните данни за свързването на приложението си с нея (“Host” и “Port”). При “Redis” ще видите и паролата, ако сте я задали. 

 

 

Изключително важно е платформата на вашия сайт да поддържа един от двата вида технологии на кеширане. След като настроите приложението си (уеб сайтът) да използва един от двата вида кеширане с това приключва целия процес. В случай на нужда можете чрез бутона “Flush” да изчистите кешираната информация на Memcached или Redis. Тяхното рестартиране може да извършите чрез бутона “Restart”. При желание да спрете някой от двете технологии можете да използвате бутона "Deactivate".


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.