Помощни статии: WordPress Хостинг
Ъпдейт и нови версии на WordPress
Коментирано от Включен 26 August 2016 16:15

За да се възползвате от най-новите подобрения в WordPress, както и да подсигурите сигурността на инсталацията си, трябва да обновявате версията си, когато бъде издадена нова такава.

Подобренията осигурени от разработчиците биват пускани под формата на версии (например 4.6) или по-малки ъпдейти (4.6.1). Големите ъпдейти се пускат 2-3 пъти годишно, обикновено се именуват на джаз музиканти и включват по-мащабни промени, свързани с начина на използване на отделни функции на WordPress.

При по-малките ъпдейти се поправят бъгове и уязвимости в сигурността и поддръжката. Те често са докладвани от потребители, които са ги открили, управлявайки своите сайтове. Тези малки подобрения не изискват ръчен ъпдейт, а се правят автоматично за улеснение на потребителите.

При излизането на нова версия, трябва да последва бърз ъпдейт от ваша страна, след което ще можете да се възползвате от обновленията. WordPress притежава така нареченият „One-click Update”, с чиято помощ само чрез един клик на мишката вашият сайт ще бъде обновен, без да е нужно да минавате през дълги процеси на инсталация през FTP клиент.

 

Ъпдейт до най-новата версия е силно препоръчителен, тъй като в допълнение на най-новите обновления, вие също избягвате възможността сайта ви да станете жертва на зловредни атаки, които се целят в WordPress сайтове с по-стари версии на платформата.

Друга препоръка е преди инсталирането на новата версия да направите бекъп (резервно копие), в случай че нещо се случи по време на процеса на обновление или след приключване на инсталацията нещо не работи, както трябва. С помощта на бекъпа вие ще можете да върнете сайта си към работещото състояние.

Прочетете още:

Какво е CMS система?

Какво е WordPress?

Как да инсталирате WordPress през Softaculous?

Методи за защита на WordPress сайтовете

Как да реагирате при пробив в сигурността на вашия WordPress сайт?

Допълнителна защита на WordPress с www.activeauth.me