Помощни статии: WordPress Хостинг
Какво е WordPress?
Коментирано от Включен 22 August 2016 16:24

WordPress е най-популярната CMS система. Използва се от милиони блогъри ежедневно и дава възможност на много бизнеси да популяризират своите услуги и продукти напълно безплатно в интернет пространството.

Тя дава множество възможности за персонализация и нейната универсалност помага за това да се направят всякакви видове сайтове: от новинарски сайтове и популярни блогове, до професионални страници на малки и големи бизнеси и one-page сайтове, които са SEO оптимизирани и се отварят бързо, а дори е възможно да се създаде и малък онлайн магазин с нейна помощ.

Някои хора наричат WordPress софтуер на неограничените възможности. Със своите хиляди безплатни и платени теми и над 40 000 безплатни плъгини, позволява почти неограничена персонализация и дава много възможности за защита и добавяне на функционалности.

Какви са особеностите на WordPress:

  • Интуитивен интерфейс – бързо и лесно управление на вашата бизнес страница, блог или друг онлайн проект.
  • WordPress е напълно безплатна платформа за всички интернет потребители и организации, като така се намалява разходите за управление и поддържане на бизнес страницата.
  • Над 40 000 безплатни плъгини и каталог от над 2 000 теми, от които можете да избирате и да персонализирате вашия уеб сайт.
  • Има много платени теми, които разполагат с различни, полезни и вградени функционалности и са подходящи за различни сфери на бизнеса или различни типове блогове и сайтове - новинарски, фотографски, пътеводители и други.
  • Множество плъгини за защита на WordPress сайта ви от хакерски атаки.
  • Голяма и силна WordPress общност, която спомага за бързото разрешаване на всеки заплетен казус, с който се сблъсквате. Съществуват и хиляди статии, ръководства и материали, които да ви помогнат при нужда.
  • Скоростно разработване и пускане в експлоатация на сайта – само с няколко клика ще можете да инсталирате вашия WordPress сайт през Softaculous и веднага да започнете неговото настройване.
  • Не са ви нужни познания за уеб програмиране или други специални компютърни умения, за да започнете своето WordPress приключение.
  • WordPress е платформа на неограничените възможности. Тя дава един лесен начин за това в процеса на работа да се самообучите в нейното използване и предлага почти неограничени възможности за персонализация и добавяне на функционалности.
  • Не на последно място е възможността лесно да популяризирате вашия бизнес, да изградите добра онлайн репутация на вашия бранд и да подсигурите надеждно място на бизнеса си в интернет.

 

За кого е подходящ WordPress?

Подходяща е за всеки, който има желание бързо и лесно да създаде уебсайт и е начинаещ в областта:

- Блогъри, които искат да споделят съдържание с интернет потребителите;

- Ученици, които искат да създадат своя първи сайт;

- Студенти, които искат да развият своите умения;

- Собственици на малък и среден бизнес, които искат да популяризират своя бизнес и услуги онлайн;

- Всеки, който иска да започне своето WordPress приключение и да се развие в тази сфера.

 

 Прочетете още:

Какво е CMS система?

Как да инсталирате WordPress през Softaculous?

Методи за защита на WordPress сайтовете

Как да реагирате при пробив в сигурността на вашия WordPress сайт?

Допълнителна защита на WordPress с www.activeauth.me