Помощни статии: WordPress Хостинг
Съвместимост на плъгини в Wordpress
Коментирано от Включен 19 August 2016 17:03

Плъгините са най-лесния и бърз начин за добавяне на нова функционалност към вашия WordPress сайт, да подобрите неговия вид, да го персонализирате и дори да го оптимизирате в търсачките. Често обаче плъгините стават предпоставка за WordPress уязвимост, хакерска атака или се проявяват различни видове проблеми свързани с тяхното използване.

 

Какво трябва да имате предвид, когато инсталирате един плъгин в WordPress:

Много често плъгините не са съвместими с други плъгини или си пречат с активираната тема на WordPress. Това е така, защото плъгините с подобни или препокриващи се функционалности проявяват проблеми и тяхното едновременно активиране може да доведе дори до спиране на работата на сайта ви.

Също така трябва да имате предвид, че една тема може да си пречи с определен плъгин и в случай на проблем със съвместимостта между двете това ще повлияе и на нормалната работа на сайта и неговото зареждане.

Добре е да знаете, че след излизането на нов ъпдейт на WordPress, за да го инсталирате и всичко да работи безпроблемно, трябва съществуващите плъгини също да са съвместими с него. Винаги проверявайте това преди да ъпгрейднете към новата версия, за да не възникнат проблеми с вашия сайт и неговата нормална работа.

Можете да проверите съвместимостта на определен плъгин с новата версия, като отидете в меню "Разширения" и видите срещу всеки един инсталиран плъгин дали той е съвместим с нея.

За да е съвместим, трябва в меню "Разширения" под самия плъгин да е изписано: "Compatible with your version of WordPress".

Препоръчваме ви да правите ръчен бекъп преди всяка голяма промяна по вашия сайт - инсталиране на плъгин, нова тема, ъпдейт и други. По този начин ще можете да върнете последно резервно копие, съдържащо всички скорошни промени и ще се защитите от евентуалните проблеми, които могат да настъпят при ъпдейтването към нови версии.

 

Прочетете още:

Как да инсталирате WordPress през Softaculous?

Възстановяване на бекъп на WordPress сайт

Методи за защита на WordPress сайтовете

Как да реагирате при пробив в сигурността на вашия WordPress сайт?

Допълнителна защита на WordPress с www.activeauth.me