3 причини да имате по-защитени бизнес имейл пощи

Последните месеци ни доказаха, че онлайн е мястото, което може да помогне на много процеси да функционират ефективно. Периодът на карантината създаде една „насилствена“ дигитализация, която днес продължава да дава положителен ефект върху потребителските нужди и бизнесите.

По-добре от всеки, Вие знаете, че когато една сфера се разраства, друга набира скорост паралелно. Колкото повече бизнеси започват да присъстват онлайн и колкото повече потребители ползват интернет, толкова по-големи стават опасностите от злоупотреби чрез:

  • Фишинг имейли;
  • SPAM имейли;
  • Заразени имейли с вируси и зловредни софтуери.

Телефонните измами се пренесоха онлайн под една още по-интелигентна и хитра форма. Но защо ли? Краткият отговор би бил: Защото онлайн присъствието става все по-популярно и необходимо.

Любопитен факт: През 2020-та броят на свързаните с интернет устройства е 50 милиарда (7 пъти повече от населението на Земята), а прогнозите за 2025 са дотогава те да станат 75 милиарда. (Cisco, Statista)

Инфографика за броя на свързаните с интернет устройства

Какво забеляза СуперЕкипът, докато бизнесите адаптираха своите стратегии онлайн?

Както вече знаете, СуперЕкипът зорко следи за сигурността на дигиталните проекти на всички наши клиенти. След обявяването на карантината, забелязахме нещо много интересно, което заслужава Вашето внимание:

Седмицата след обявяването на извънредното положение отбеляза ръст в блокираните SPAM писма – близо 20% спрямо предходната седмица (9-15 март).

Блокираните SPAM писма по темата за Коронавируса отбелязаха ръст с 11% през първата половина на март в сравнение с първата половина на февруари 2020.

И това беше само началото на тази тенденция – тя продължава и до днес.

Защо е важно да имате защитени бизнес пощи?

На първо място: Доверие! Високо ниво на бизнес комуникация можете да поддържате, когато използвате професионални пощи с името на своя сайт (например: info@mysupersite.bg). Това не само повишава доверието във Вашия бизнес, но и сигурността му. Използвайки безплатна комерсиална услуга за Вашите бизнес имейли, Вие излагате цялата си чувствителна финансова информация на риск. Безплатните пощи са чудесно решение за лични цели, но не и когато разчитате на тях за фактури, финансови трансакции, фирмени документи или данни.

Прочетете повече: Скритият съпорт и защитата на Вашата имейл кореспонденция

За да бъде максимално защитена Вашата бизнес кореспонденция, е необходимо пощите Ви да са професионални и да разполагат със супер защита, с която ще сте спокойни, че всичко, което влиза в тях, е 100% надеждно. И тъй като една от целите ни е да Ви улесняваме, имаме супер решение за Вас:

Всички хостинг планове на superhosting.bg предлагат неограничен брой професионални пощи с името на Вашия сайт и БОНУС услуга Премиум защитата от SPAM и вируси. Тази супер защита предпазва Вашата бизнес комуникация, като автоматично блокира SPAM имейли, вируси, зловреден софтуер и опити за фишинг.

Възползвайте се от нея, добавяйки я като допълнителна услуга към своя нов хостинг план на стъпка 3 от Вашата поръчка през сайта на superhosting.bg.

Поръчка на Премиум защита от SPAM и вируси

А ако вече си имате сайт и искате да се възползвате от Премиум защитата от SPAM и вируси, влезте в своя клиентски профил и я добавете от меню Хостинг акаунти >> Настройки >> Премиум защита от SPAM и вируси. Защитата е валидна за един домейн.

Въпросът тук обаче не е дали да имате професионални пощи и премиум защита, а защо да ги имате. Даваме Ви още няколко причини.

#1 Малките бизнеси са една от най-желаните и най-лесни мишени

Имате малък бизнес и, може би, си мислите, че никой няма да Ви закача, защото… сте малки, разбира се! Именно това мислене прави малките бизнеси апетитна хапка за измамниците – те разчитат на по-слабата защита и по-лесната манипулация.

Инфографика за спам имейли и малки бизнеси

Интернет измамниците стават все по-креативни в представянето си и призивите си за действие. Но по-важното е, че не е нужно сами да анализирате и изследвате всяко писмо – Премиум защитата от SPAM и вируси го прави вместо Вас и дори не позволява на измамни писма да достигат пощите Ви.

Прочетете повече: Малките сайтове – мишена ли са за хакерски атаки?

#2 Почти всички зловредни софтуери се изпращат по имейл

Инфографика за зловредни софтуери през имейл

Когато получавате подобен тип имейли, те идват с линк за сваляне на файл или прикачен такъв. Тези файлове имат много малък размер (под 2kB), за да се разпознава трудно от Вашата антивирусна програма. Ако ги отворите или изтеглите, бихте могли да заразите компютъра си. Но и не само – други свързани устройства също могат да се инфектират. Много от тези файлове променят изцяло начина, по който функционира Вашето устройство:

  • Кара го да тегли още повече зловредни файлове;
  • Може да го вкара в масирана атака към други устройства в мрежата;
  • Дава пълен контрол на измамника да манипулира дистанционно файловете Ви и дори приложенията, които работят на него;
  • Дава достъп до Вашата чувствителна информация (данни за достъп до различни сайтове и приложения, лична информация от всякакъв тип, фирмена информация).

Премиум защитата от SPAM и вируси предпазва Вашите пощи, като не позволява на подобни имейли да достигат до Вашите пощи и устройствата, през които си проверявате пощата. Така всичко, което получавате е предварително проверено и категоризирано като „безопасно“.

#3 Фишингът е метод №1 за извличане на чувствителни данни и информация

Инфографика за фишинг сайтовете.

А как фишингът може да достигне най-лесно и ефективно до Вас? По имейл, разбира се! Този тип атаки стават все по-популярни, защото работят безотказно. Най-често измамниците се „дегизират“ като представители на известна и легитимна институция – банка, услуга, държавна институция, онлайн магазин или друго. Най-известните типове фишинг имейли са с призив да:

  • отворите линк и да се впишете в профил (т.е. да предоставите своите лични данни);
  • изтеглите злонамерен файл – чрез линк или прикачен файл в самото писмо.

Прочетете повече за фишинг атаките:
Фишинг – на лов, но не за риба, а за вашето потребителско име и парола | Blog
Фишинг имейли с призив за изтегляне на очаквани/познати файлове | Blog

Сигурно ще си кажете: Кой би се хванал на това?
Отговорът е: Почти всеки.

Вярвате или не, фишингът става все по-популярен и все по-професионален. Възможно е дори да не се замислите, че сте попаднали на измамен имейл, докато го четете. Затова е изключително важно да познавате белезите на измамните имейли и да имате допълнителна защита за Вашите пощи, за да не получавате такъв тип имейли.

Финални думи

Казват, че най-добрата защита е превенцията. Ние подкрепяме това твърдение на 100%: бъдете подготвени с умението да разпознавате измамни имейли, обучавайте своите служители, близките си, семейството си и хората, с които контактувате ежедневно. Онлайн измамите буквално са „заразни“ и се предават от устройство на устройство много бързо.

А за да сте още по-сигурни в своята имейл защита, използвайте качествени и надеждни услуги като професионални пощи с името на своя сайт и Премиум защита от SPAM и вируси. Така няма да се налага да се притеснявате за качеството на писмата, които ще получавате. От нас защитата, от Вас – доверието и спокойствието.

Все още нямате сайт? Сега е времето да пренесете бизнеса си онлайн и да си спечелите нови клиенти. Направете го с апетитното ни промо предложение: бърз и сигурен хостинг. Защото знаем, че всяко начало е трудно и има нужда от допълнителна подкрепа. Побързайте, докато подаръците са все още активни!

Приключваме с любими наши СуперДуми: Сигурността и защитата са споделена отговорност!

Абонирайте се за СуперБлога, за да научавате първи най-важното и полезното от света на уеб, касаещо Вашия сайт и дигитално развитие.

Даниела Колева
Даниела Колева
Диди е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в умението ѝ с един замах да се справи с всяко предизвикателство. С ударна доза позитивизъм, широка усмивка и абсолютен професионализъм, тя е винаги готова да се отзове в името на добрия краен резултат.
5 1 vote
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Зает домейн? Няма страшно!

Зает домейн? 9 тактики за успешна регистрация на име

0
Търсите име и то е заето. Какво правите след това? Отказвате се? Продължавате да търсите? Удряте пауза, за да помислите още?

Black Friday: 5 работещи тактики за задържане на клиентите след Черния петък

0
Ако искате да бъдете един ход пред конкурентите си, време е да помислите как да задържите вече спечелените клиенти по време на кампанията. 

Black Friday: 10 съвета за успешна подготовка на Вашия Shopiko магазин

1
Впуснете се в лудото шопинг приключение подготвени, за да вземете максимума от него. Вижте какво Ви е нужно за успешна Black Friday кампания.