Помощни статии: SSL Сертификати
Стъпки за издаване на DV SSL сертификат за 24 часа
Коментирано от Включен 02 June 2016 16:16

Domain Validation (DV) SSL сертификатите валидират само домейн името на сайта и имат най-ниско ниво на удостоверяване. По тази причина те са най-евтиния и достъпен вид SSL-и. Подходящи за лични сайтове, блогове и друг тип сайтове, които изискват базова криптация на различни форми, потребителски имена и други нетранзакционни данни. Информацията за компанията не се проверява и съответно не се показва в сертификата на сайта.

Стъпките, които са нужни за издаването на DV SSL сертификат за 24 часа, са следните:

  • Избирате SSL сертификат според вашите изисквания и необходимост -  в случая стандартен DV SSL сертификат, който не изисква допълнителна бизнес валидация, а валидира само домейн името на сайта.
  • Много е важно да се извърши проверка на услугата, върху която ще се инсталира сертификата, с цел установяване на зависимости, които може да са необходими (наличие на собствен IP адрес, ако се инсталира на услуга споделен хостинг; подаване на CSR от ваша страна, ако се инсталира на външен сървър; създаване на специален имейл акаунт за верификацията на сертификата и други). Ако изпитвате проблеми с установяването на тези зависимости, то ви препоръчваме да се свържете с нас, за да може да ви насочим и съдействаме.
  • След установяването на зависимостите, то следва да закупите желания от вас SSL сертификат, като същевременно след това, в зависимост дали сертификата е закупен за услуга при нас или ваш собствен сървър, е необходимо да ни потвърдите тази информация.
  • Следващата стъпка е да се стартира издаването на сертификата, като в зависимост от избрания от вас SSL сертификат се преминава през етапите за пълната му верификация. Домейн валидацията протича много бързо. Към посочения имейл (в общия случай admin@domain.com) се изпращамверификационен имейл, където са описани стъпките, които трябва да предприемете, за да активирате сертификата.
  • Последната стъпка е предоставянето на сертификата или инсталиране му. В случай че сертификатът е предназначен за услуга споделен хостинг предоставена от нас, то ние ви съдействаме с пълната инсталация на сървъра. Ако сертификатът ви е за услуга, която не се управлява от нас (най-често външен сървър), то ние ви предоставяме самия сертификат, а отделно SSL регистраторът изпраща всички файлове, които са ви необходими, на посочения от вас имейл акаунт. След това SSL-ът може да бъде инсталиран на вашия сървър.

Колко наистина би ви отнело да издадете един DV SSL сертификат като "Rapid SSL", следвайки тези стъпки?

В случай че следвате горните стъпки, един такъв сертификат може да бъде издаден в рамките на един астрономически час.

Свържете се с екипа на ICN.Bg, ако изпитвате проблеми при заявяването на избрания SSL сертификат, за да може да ви насочим и съдействаме.