Какво е Cloud хостинг?
Коментирано от Включен 13 January 2016 11:48

Cloud хостингът може да се нарече още хостинг с наето време или по заявка. При него вие плащате само за системното време и място, което използвате. Той е вид виртуализация, която е скалируема, т.е. еластична – лесно могат да се променят ресурсите – да се увеличат или намалят. Cloud хостингът позволява пълен контрол над услугата – можете да инсталирате и конфигурирате всяко едно приложение, скрипт или операционна система и при нужда да променяте ресурсите, с които разполагате. Тук не се сблъсквате с хардуер. Т.е. не трябва да избирате спецификации на сървъра. Трябва само да изберете ресурсите, които желаете да използвате – дисково пространство, RAM памет и изчислителна мощ, като при нужда можете да ги променяте – увеличавате или намалявате с малко усилие. 

Най-голямото предимство на този вид хостинг е това, че плащате само за ресурсите, които изразходвате.Така се избягва заплащането на ресурс, който няма да бъде използван, както и промяната на план или сървърни параметри (както е при наетия сървър), когато има недостиг на ресурси. Друго предимство на Cloud хостинга е защита на данните при възникване на хардуерен проблем. Централизирана система за съхранение на данни споделя информацията и при нужда автоматично мигрира данните. Така, при възникнал проблем с някой от дисковете на SAN сървъра, тя ще продължи да работи пълноценно.

Cloud хостингът е подходящ за всички онлайн проекти, които искате да осъществите: блогове с голяма посещаемост, популярни мобилни приложения, новинарски сайтове, като в рамките на вашия план можете да сложите всички ваши онлайн проекти и да създавате нови виртуални машини(Cloud сървъри). Cloud хостингът е особено подходящ за онлайн магазини, които пускат намаления на стоките си за много кратък период от време, защото cloud-ът може да скалира автоматично ресурсите си при нужда, за да отговори на високия брой посещения в тези дни.

ICN.Bg предлага на своите клиенти, които използват Cloud услуги, възможността да съхраняват данните си на напълно дублирани централизирани iSCI Enterprise SAN сървърис готовност за съхранение на хиляди Гигабайти (GigaBytes) информация в реално време. 

Свържете се с екипа на ICN.Bg, за да ви помогнем при избора на правилния хостинг план за вашия бизнес. Не се колебайте да се свържете с нас, ако изпитвате затруднения при заявката на желания хостинг план или имате върпоси за услугите, които предлагаме.


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.