Помощни статии: Cloud сървъри
Инсталация и конфигурация на FTP сървър за CentOS 6
Коментирано от Включен 12 January 2016 23:55

В тази статия ще ви запознаем с това как да направите инсталация и конфигурация на FTP сървър за операционната система CentOS 6.

Vsftpd е FTP сървър за Linux, който бързо и лесно се инсталира и конфигурира. По този начин можете да качвате съдържанието на вашия уеб сайт директно в желаната от вас директория. Необходимо е да изпълните следните стъпки:

1. Влезте под терминал(ssh) на вашия сървър с CentOS 6  и за да започнете инсталацията на ftp сървъра, трябва да изпълните следната команда:

yum install vsftpd

2. Когато горният процес приключи успешно, е необходимо да изпълните следваща команда:

yum install ftp

3. След като изпълните горепосочените команди, е нужно да конфигурирате FTP сървъра, като отворите конфигурационния му файл:

pico /etc/vsftpd/vsftpd.conf

*pico - е текстови редактор, който предварително можете да инсталирате на вашия сървър или да използвате друг текстови редактор като nano, vi и т.н.

4. Следва да извършите редакция на следните настройки:

anonymous_enable=NO

local_enable=YES

chroot_local_user=YES


5. Запаметете промените в конфигурационния файл и за да не се загубят, е нужно да рестартирате FTP сървъра със следната команда:

service vsftpd restart

6. За да сте сигурни, че FTP сървъра ще се стартира автоматично след бъдещ рестарт на самия сървър, е нужно да изпълните следната команда:

chkconfig vsftpd on

Това са всички стъпки за успешно инсталиране и конфигуриране на един ftp сървър, какъвто е vsftpd.

В случай че срещате затруднение, можете да се свържете с нашата техническа поддръжка тук.


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.