Какво е VPS хостинг?
Коментирано от Включен 12 January 2016 16:12

VPS  е съкращение от Virtual Private Server, което в буквален превод означава собствен виртуален сървър. При VPS хостинга един физически сървър се разделя на няколко логически, независими виртуални сървъра – виртуални машини. При този вид хостинг вие имате на разположение собствена виртуална машина, логически отделена и независима. Позволява се свободното й конфигуриране и инсталиране на всяка желана операционна система или софтуер върху нея. VPS хостингът притежава много от функциите на Dedicated хостинга, но цената му е много по-ниска. Имайте предвид, че ресурсите са ограничени до тези на плана, който сте избрали и в случай че не удовлетворяват нуждите ви, се налага преминаване към по-горен план на VPS хостинг или към друг вид хостинг услуга: нает сървър (Dedicated сървър) или Cloud хостинг. Този тип хостинг е подходящ за онлайн магазин или сайт със среден трафик на посещения. Не е подходящ за голям онлайн магазин, тежки приложения, блогове с много съдържание и силен трафик на посещения и други онлайн проекти изискващи повече ресурси и най-вече - при които не може да се предвиди трафика във всеки момент.

ICN.Bg предлага VPS хостинг върху най-висок клас сървъри, с дискове работещи в RAID10 масив, който не позволява загубата на информация и автоматично мигрира данните при възникването на хардуерен проблем. Така няма да се получи прекъсване в работата на услугата и системата ще продължи да работи пълноценно без downtime. Имайте предвид, че при VPS хостинга съществува възможност от цялостен хардуерен проблем на сървъра и невъзможност на възстановяване на информацията, която е била разположена на него. Силно препоръчваме да включите опцията за бекъп, която от ICN.Bg предламе на нашите клиенти.

Най-важните параметри, които трябва да имате предвид при избора ви на план при VPS хостинг са: Дисково пространство, RAM памет и брой IP адреси.

Свържете се с екипа на ICN.Bg, ако изпитвате затруднения при заявката на желания хостинг план или имате запитвания за услугите, които предлагаме.


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.