Кои са видовете хостинг?
Коментирано от Включен 11 January 2016 11:34

Всеки уебсайт има нужда от различни ресурси и параметри за своите онлайн проекти. За да работи една уеб страница, приложение, CRM, ERP или SaaS правилно и максимално добре, е необходимо да подберете и подходящото хостинг решение, за неговото максимално представяне. Най-общо можем да разделим видовете хостинг в следните групи:

- Споделен хостинг - Бива два вида - Linux и ASP.Net. При споделения хостинг можете да избирате между различни планове с различни параметри. При него вие споделяте ресурсите на сървъра с другите потребители, разположени на него. Въпреки че всеки акаунт е изолиран от останалите, понякога възникват проблеми при даден клиент на същия сървър (например DDoS атака) и това може да повлияе на стабилността и достъпността на услугата на другите потребители.

Споделеният хостинг най-общо се препоръчва за стартиращи бизнеси, фирмени страници, лични блогове, CMS системи като WordPress, сайтове, които не изискват големи ресурси, за да работят коректно.

 

- VPS хостинг - При VPS  хостинга имате на разположение собствена виртуална машина, на която можете да конфигурирате и инсталирате всяка желана операционна система или софтуер. Той е с по-високи параметри в сравнение със споделения хостинг, но отново при него параметрите са фиксирани.

Препоръчваме използването на VPS при по-натоварени уеб сайтове с висока посещаемост, сайтове използващи технологии, които не могат да се използват на споделен хостинг, растящи бизнеси, онлайн базирани CRM и ERP системи.

 

- Dedicated хостинг - Нарича се още нает сървър или Dedicated сървър. При Dedicated хостинга наемате физически сървър с желани параметри, който най-точно да отговори на специфичните ви нужди. На него можете да конфигурирате и инсталирате всяка желана операционна система, софтуер или да горазделите на отделни логически виртуални машини. В този случай, вие отговаряте изцяло за неговото администриране и работоспособност.

 

- Cloud хостинг - Нарича се още хостинг с наето време или по заявка. При Cloud хостинга плащате само за ресурсите, които използвате - дисково пространство, RAM памет и изчислителна мощ, като при нужда можете да ги променяте. Той е опция, която ви помага да спестите, като не заплащате за ресурси, които не използвате (както честос е случва при наетите съръври). Предимствата на технологията са, че по всяко време можете да скалирате ресурсите и да разчитате на гъвкавост. Препоръчва се силно за онлайн проекти, при които трафикът е непредвидим, в периоди на промоции и рекламни кампани и др.

 

Свържете се с екипа на ICN.Bg, за да Ви помогнем при избора на правилния хостинг план за вашия бизнес. Не се колебайте да се свържете с нас, ако изпитвате затруднения при заявката на желания хостинг план или имате въпроси за нашите хостинг планове. 


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.