Помощни статии: Споделен Хостинг
Как да инсталираме Roundcube през Softaculous?
Коментирано от Включен 08 October 2015 14:32

В практиката на хостинг услугите, уебмейл клиентът(roundcube, horde или squirrelmail) е често използван за бърз достъп до вашата пощенска кутия. Това се налага, когато сте на път или в командировка. В тази статия ще ви покажем как можете да инсталирате уеб базирания мейл клиент Roundcube, използвайки автоматичния инсталатор Softaculous от вашия контролен панел. 

 

1. Необходимо е да достъпите вашия контролен панел (cPanel).

2. От менюто намерете раздела "Software and Services" и изберете автоматичния инсталатор Softaculous.

3. Използвайки търсачката на автоматичния инсталатор Softaculous, можете бързо да намерите търсеното от вас приложение.

 

 

4. След като намерим търсеното от нас приложение и то ни се визуализира от лявата част на екрана, натискаме "Install".

 

 

5. По време на инсталацията ще са нужни няколко допълнителни настройки :

 

 

- Choose Protocols - В случай че вашето домейн име има инсталиран SSL сертификат, можете да изберете за протокол https://

Choose Domain - Изберете от падащото меню домейн името, за което желаете да бъде инсталиран roundcube приложението.

- In Directory -  Необходимо е да се посочи името на директорията, в която желаете да бъде инсталирано приложението, като по подразбиране тя е roundcube, но може да бъде заменено с mail, webmail и друг.

 

- Table Settings - Това е настройка за префикса на таблицата в базата, като подразбиране е rc_ , но може да бъде сменена по ваше желание.

- Site Name -  В тази настройка можете да въведете името, което желаете да се визуализира при достъп до вашия уебмейл клиент.

 

 

 

- Server adress - Препоръчваме въведете името на сървъра примерно dexter.icnhost.net

- Connection Type - Задължително SSL

- IMAP Port - Задължително 143

От падащото меню на "Select Language" можете да изберете удобен за вас език. Разбира се, той може да бъде сменен индивидуално от настройките на пощенския акаунт.

6. Натиснете бутона "Install", за да стартирате инсталацията на приложението, като по време на инсталацията ще видите следния екран.

 

 

7. След като инсталацията приключи, автоматично ще се генерират линкове с url за достъп до вашия уебмейл клиент.

 

 

8. Ако срещнете грешка, като тази по-долу, при опит да достъпите вашия инсталиран уебмейл клиент, то е необходимо да заложите по-висока версия на php

 

От следната статия можете да разберете в детайли как можете да смените php версията за дадена директория или за целия хостинг акаунт - кликнете тук.

9. След като смените версията на php и достъпите линка генериран от автоматичния инсталатор Softaculous, ще ви се визуалзира подобен екран.

 

 

10. За да достъпите пощенския акаунт, е необходимо да въведете пълното име на вашия майл адрес (примерно office@icntest.bg) и прилежащата парола за него. 

В случай, че вашият бизнес е обвързан с активна имейл комуникация, ICN.Bg ви препоръчва услуга cMailPro. cMailPro - Unified Communications Solution е специaлизирана бизнес имейл услуга и изцяло Cloud базиран SaaS. Услугата cMailPro обединява в едно всички налични канали за комуникация - имейл, чат, видео, телефония, съхранение и споделяне на файлове, споделени календари. Същевременно cMailPro гарантира сигурност на данните посредством пълна криптация, интеграция на S/MIME сертификати и 2FA. Повече информация за плановете на cMailPro може да откриете тук.

В случай че срещате затруднение с инсталацията на Roundcube, можете да се свържете с нашата техническа поддръжка на имейл адрес: support@icn.bg или телефон 02 491 8877 и +359 888 738338.


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.