Помощни статии: Споделен Хостинг
Как да инсталирате Joomla чрез Softaculous?
Коментирано от Borislav Todorov Включен 02 July 2015 09:10

В тази статия ще разгледаме начина, по който може да инсталирате приложението Joomla автоматично, като за целта ще използваме софтуера Softaculous, предоставен на клиентите на ICN.Bg. 

1. Необходимо е първо да влезете във вашия cPanel акаунт - контролният панел на хостинг акаунта.

2.  Отворете инструмента "Softaculous Apps Installer". В полето за търсене въведeте "Joomla", за да намерите приложението, и натискате върху него. 

 

На следващата стъпка ще видите информационната страница на Joomla. За да започне инсталацията, трябва да натиснете бутона “Install”.

 

 

 

На следващата стъпка ще трябва да попълните детайлна информация относно вашата инсталация на Joomla. Важно е тези данни да са коректни и да се съхранят, тъй като загубата или некоректността им може да доведе до невъзможност за администриране на приложението.

 

 

Choose the version you want to install – от това падащо меню може да изберете версията на Joomla , която желаете да инсталирате.

 

 *Препоръчваме винаги да се инсталира най-актуалната версия на всяка една CMS система, както и старите да се обновяват при излизане на нова версия, тъй като това води до по-добра сигурност и надеждност на уебсайта.

 

Choose protocol – в случай, че желаете да закупите в последствие SSL сертификат, необходимо е да изберете https://. Ако не желаете да инсталирате SSL сертификат трябва да бъде избрано http://.

Choose domain – това е домейнът, на който желаете да инсталирате Joomla.

In Directory* – директорията, в която ще бъде инсталиран сайта. Полето се оставя празно, ако не желаете да инсталирате Joomla в поддиректория. 

 

*За основен домейн се препоръчва инсталацията да бъде направена в public_html. Различна от стандартната кофигурация би могла да довете до нарушаване работата на сайта при обновяване на система, плъгин или тема.

 

Site Name – това е името на вашия сайт. Може да е произволно, не е необходимо да се поставя www или домейн разширение.

Site Description – кратко описание на вашия сайт.

Table prefix – представката, която ще се поставя в имената на таблиците от базата данни.

 

 

Import Sample Data – ако изберете една от опциите, Softaculous ще попълни вашия сайт с примерни данни (текст и картинки).

Admin Username – потребителско име на администратора на сайта (главния потребител).

Admin Password – парола на администратора на сайта.

Real Name – реално име на администратора на сайта.

Admin Email – имейл адрес на администратора на сайта.

Select Language – език, на който ще се изобразява вашият сайт

 

Advanced Options

Database Name – името на базата данни, която ще бъде създадена за работата на вашата Joomla.

Disable Update Notifications – ако включите тази отметка, няма да получавате автоматични съобщения при наличине на нови версии на Joomla.

Automated backups – тази функционалност не се поддържа. ICN.Bg предоставя инструмента R1Soft и препоръчва използването му за възстановяване на архивни копия, като архиви се пазят до 30 дни назад.

Backup rotation – броят на различните архиви, които да се пазят. Винаги се изтрива най-старият, при достигане на максималния брой.

Email instalation details to: - тук трябва да въведете реален имейл адрес, до който имате достъп, тъй като това ще бъде пощата, на която ще ви се изпратят данните за вашата инсталация, които препоръчваме да съхраните и на вашия компютър.

С натискането на бутона “Install” ще стартира инсталацията на вашата Joomla.

 

При успешно завършване на инсталацията на вашата Joomla, ще видите следния екран:

 

 

В червения правоъгълник са URL адресите на вашия новосъздаден уебсайт, както и на административния панел, от който можете да добавяте съдържание.

В случай, че срещате затруднение с инсталацията на Joomla може да се свържете с нашата техническа поддръжка на имейл адрес: support@icn.bg или телефон 02 491 8877 и +359 888 738338


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.