Помощни статии: Бази Данни
Създаване на база данни, потребител и парола
Коментирано от Включен 27 December 2012 15:32

В тази статия ще Ви запознаем как да създадете база данни, потребителско име и парола към нея и как да ги свържете.

1. Влезте в потребителския си акаунт с натискане на бутона "Вход", след което е необходимо да въведете Вашето потребителско име и парола.

1

2. Намерете вашия Споделен хостинг план, на който желаете да създадете база данни, и натиснете бутона "Контролен панел".

2

3. Следващата стъпка след като отворите "Контролния панел (cPanel)", в категория "Databases", отворете менюто "Mysql Databases".

4. В новоотворения прозорец на "Create New Datebase" в полето под него трябва да напишете името на базата данни, която желаете да създадете и натиснете бутона "Create Datebase".

* Пояснение: Всички бази от данни, които създавате ще имат префикс (в конкретния пример е "icndemo_"), като това наименование е спрямо вашето потребителско име на cPanel акаунта.

5. След като създадете база данни, ще Ви се зареди следната страница и трябва да натиснете на бутона "<- Go Back" за да продължите със създаването на акаунт към базата данни.

6. В страницата по-надолу, която ще ви зареди са разположени "Mysql Users" и "Add New User", като трябва да въведете желаното от Вас потребителско име и паролата, а финално да натиснете на бутона "Create user".

*Пояснение: Сигурността на Вашата парола трябва да е над 50/100 - в противен случай системата няма да ви позволи да създадете потребителя.

След като въведете всички данни в полетата се визуализира прозорец, че потребителят е успешно създаден и трябва да натиснете на бутона "<- Go Back".

7.  Последната стъпка е да свържете вече създадена база данни с новия потребител. Това може да го извършите на същата страница, като отидете до секция "Add а User to Database".

В полето "User" изберете името на потребителят, който сте създали по описание в точка 6.
В полето "Database" избирате името на базата данни, която сте създали по описание в точка 4.

За да свържете потребителя към базата данни финално трябва да натиснете бутона "Add".

8. На следващата стъпка трябва да изберете какви привилегии да има потребителят към базата данни:

Поставяте отметка на "All Privileges" и натискате бутона "Make Changes". На следващата страница, която ще ви се зареди натиснете бутона "<- Go Back".

По този начин вече имате създадена база данни и потребител към нея и може да използвате тези данни при ръчна инсталация на различни платформи за вашите уеб сайтове.

Важно пояснение! Можете да използвате потребителското име и парола, които използвате за да влезете в http://icn.bg, като връзка с базата данни, но ние не Ви го препоръчваме от съображение за сигурност и ако си промените паролата, ще се наложи да я промените и в конфигурационният файл на приложението, което използва тази база данни.

В случай, че срещате затруднение със създаването на база данни и потребител към нея може да се свържете с нашата техническа поддръжка на имейл или адрес: support@icn.bg телефон 02 491 8877 и +359 888 738338


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.