Помощни статии: Споделен Хостинг
Microsoft Outlook 2003 - настройка на имейл клиент
Коментирано от Включен 27 December 2012 12:45

В тази статия ще покажем как се конфигурира клиент MS Office Outlook 2003 който се инсталира заедно със офис пакет MS Office 2003.

За демонстрация ще използваме следните данни:

Мейлсървър: moiafirma.bg

Име: Иван Иванов

Потребител: ivan@moiafirma.bg

Парола: hfECuTN^vdf=

Хостингът се намира на сървър: setra.icnhost.net (ако се използва SSL криптирана връзка ще трябва да използваме този адрес, както ще видите по-надолу в тази публикация).

 

1. След като стартираме Outlook 2003 от меню Tools избираме Options ...

2. В отворилия се прозорец избираме таб Mail Setup -> E-mail Accounts ...

3. Ще ни се отвори диалогов прозорец в който трябва да изберем Add a new e-mail account и натискаме Next

4. На следващата стъпка трябва да изберем типът на сървърът, като в нашия случай той ще бъде IMAP и избираме Next

5. Стигнахме до стъпката в която ще трябва да въведем данните за достъп до сървъра. За Incoming Mail Server(IMAP) и Outgoing Mail Server(SMTP), въвеждаме името на домейна (в случая moiafirma.bg).

Ако желаем да използваме криптирала SSL връзка, то е необходимо да направим допълнителни настройки. Първо стойностите на Incoming Mail Server(IMAP) и Outgoing Mail Server(SMTP) няма да бъдат името на вашия домейн а името на домейнът на сървъра където е вашият хостинг план, в този случай - setra.icnhost.net (ако незнаете на кой сървър се намира хостингът то може да го проверите от профилът си в my.icn.bg меню „Споделен Хостинг“ и отворите хостинг планът си). След като сме въвели тези настройки натискаме бутон More Settings ... и на отворилият се прозорец отиваме на таб Advanced, където слагаме отметки на This server requires an encrypted connection (SSL) и променяме портовете съответно на IMAP: 993/995, SMTP: 465 и натискаме OK за да запазим промените. 

Нужно е в табът Outgoing Server да бъде поставено тикчето на следната опция My outgoing server(SMTP) requires authentication.


6. След като сме изпълнили тази процедура натискаме Next и вече имаме успешно конфигуриран имейл клиент от който можем да изпращаме и получаваме съобщения.