Как да инсталирате сертификат "Let's Encrypt" на ASP.NET-хостинг ?
Коментирано от Включен 02 February 2017 15:31

В тази статия ще ви покажем, как може да инсталирате безплатния SSL-сертификат "Let's Encrypt", ако използвате Споделен ASP.NET хостинг. Сертификатът е наличен за плановете "Ултима", "Икономичен", "Бизнес" и "Стандартен".

Повече за Let's Encrypt SSL можете да прочетете в нашия блог: Безплатен SSL Let's Encrypt 

Let’s encrypt или платен SSL сертификат? Кое да изберем?

 

За да активирате "Let's Encrypt" сертификата за Вашия домейн, е необходимо да следвате следните стъпки:

1. Влезте в клиентския си профил през https://my.icn.bg/login.html

 

 

2. От менюто “Моите продукти”, изберете “Споделен хостинг”, след което натиснете върху името на хостинг-плана (със зелени букви), в който ще се хоства сайта, за който ще инсталирате сертификата. На следващата стъпка с бутона “Контролен панел” ще влезете в Plesk контролния панел.

 

 

3. Когато вече се намирате в Plesk, отворете инструмента "Let's Encrypt" в панела на домейна, за който го инсталирате (в примера – "icndemo.net") 

 

 

4. Въведете имейл-адрес за административни цели (например: съобщения за изтичане или за възтановяване на сертификата). Препоръчваме ви да сложете отметка пред "Include [домейнът Ви] as an alternative domain name" – така SSL-сертификатът ще бъде валиден и за домейна ви с "www." пред него (например – "www.icndemo.net").

Натиснете върху бутона "Install", за да се инсталира сертификатът. 

 

 

Това са всички стъпки за активиране, вече вашият домейн използва "Let's Encrypt SSL" сертификат.


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.