Помощни статии
Как да настроите допълнителен домейн (Addon domain)?
Коментирано от Включен 09 September 2013 14:17

За да ползвате услугата „Допълнителен домейн“ към вече съществуващ споделен хостинг е необходимо да преминете през няколко етапа:

  1. Трябва да направите заявка за регистрация на нов домейн

 

  1. Да добавите допълнителния домейн в cPanel на споделения хостинг

След като вашия домейн е регистриран и активен трябва да направите настройка в cPanel на вашия споделен хостинг. Необходимо е да добавите името на новия домейн в cPanel, като използвате опцията „Addon Domains“ от менюто: 

 

Необходимо е да добавите информация за името на домейна и да зададете парола за достъп. Полетата „Под домейн/FTP на потребител“ и „Добавяне към директория“ се попълват автоматично след като зададете „Име на новия домейн“. Желателно е да не ги променяте.

 

  1. Да промените DNS записите на Вашия нов домейн

Последната стъпка, която трябва да направите е да промените DNS адресите на вашия нов домейн, така че да сочат към тези, които се ползват от вашия споделен хостинг.

Информация за DNS адресите на вашия споделен хостинг може да намерите в Моите продукти -> Споделен хостинг -> Избор на споделения хостинг план, към който искате да добавите новия домейн.

Тези адреси трябва да бъдат зададените съответно в полетата Name сървър 1 и Name сървър 2 в меню "DNS администрацията" на вашия нов домейн:

Финално за да потвърдите новите DNS сървъри е необходимо да натиснете върху бутона "Запази".

В случай, че срещате затруднение с настройката на допълнителен домейн може да се свържете с нашата техническа поддръжка на имейл адрес: support@icn.bg или телефон 0700 300 70. 


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.