Как да изчистя DNS кеш паметта на локалния компютър Windows XP / Vista / 7 ?
Коментирано от Включен 28 December 2012 14:52

В това ръководство ще ви покажем как да си изчистите кеш паметта на DNS останала във Вашият компютър.

Какво е DNS кеш памет? - Кеш паметта е спомагателна памет, в която се събират отговорите на "запитванията" към DNS сървъра за определено време, това намалява интернет трафика Ви и времето за отваряне на сайтове, които вече сте отваряли. 

Пример:

Днес сутринта сте отворили www.ПроизволенСайт.bg, намерили сте информацията, която Ви е трябвала и сте затворили сайта, но след 1ч. се сещате, че Ви трябва допълнителна информация от този сайт, отваряте го отново, но се отваря много по-бързо от пръвия път когато сте влизали в него.

Защо: Отварайки повторно сайт, който вече сте отваряли в рамките на няколко часа, Вие реално отваряте сайта от Вашият компютър, защото компютъра Ви знае къде се намира този сайт - информацията за местоположението на сайта се е запазила в DNS кеш паметта, като по този начин компютъра Ви не прави нови заявки към DNS сървърите за да Ви опътят отново до www.ПроизволенСайт.bg, другата причина за по-бързото отваряне на сайта е и това, че картинките и другите детайли от сайта се пазят под формата на "Cookies" и "Temporary Internet files" отново в компютъра Ви, но този път в браузъра който ползвате.

Да се върнем на това как да изчистим тази памет:

Windows XP

1. Натиснете "Start" бутона и влезте в "Run"

изгед на старт меню 1                                                      изглед на старт меню 2

                                  

 

2. Ще излезне прозорец, в който напишете командата "ipconfig /flushdns" и натиснете "OK"

3. Ще се отвори черен прозорец и ще се затвори сам.

Windows Vista / Windows 7

1. Натиснете "Start" бутон и с ляв бутон на мишката натиснете върху "Search programs and files"

2. Напишете в полето "ipconfig /flushdns" и натиснете "Enter"

3. Ще се отвори черен прозорец за малко и ще се затвори сам.

Готово! Успешно сте изчистили DNS кеш паметта от своя компютър. Ако имате проблем можете да се свържете с нашата техническа поддръжка на имейл адрес: support@icn.bg или телефон 02 491 8877 и +359 888 738338



Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.