Помощни статии
Какво представлява услугата ICN.bg Newsletter и как да я използвате?
Коментирано от Включен 11 March 2014 14:17

Услугата ICN.bg Newsletter

Услугата ICN.bg Newsletter е нов инструмент за изпращане на масови, автоматизирани бюлетини и мейл маркетинг кампании до вашите клиенти, контрагенти или партньори.

Какво представлява услугата:

Услугата ICN.bg Newsletter се предлага чрез cPanel плъгин, който дава възможност на всеки един клиент използващ услуга споделен хостинг план: Икономичен, Бизнес, Стандартен да изпраща бюлетини, без това да пречи на нормалната работа на услугата.

Ограничения при различните хостинг акаунти

Всеки клиент има право да изпраща различен брой писма, в зависимост от планът, на който се намира съответно Икономичен: 351, Бизнес: 501, Стандартен: 1051. Това е лимит заделен за един астрономически час.

Технология на услугата

Писмата не се изпращат от сървърите, на които се намират вашите реални пощенски акаунти, а от специален сървър с IP адреси, заделени само за тази услуга.

Не можете да изпращате писма до пощенски кутии във Вашия домейн, защото услугата е предназначена за изпращане на бюлетини към ваши клиенти, а не към вътрешни пощенски кутии за реална мейл комуникация. Например, ако сте регистрирали newsletter@icntest.com не можете да изпратите съобщение до office@icntest.com , p.petrov@icntest.com и т.н.

Условия за използване на услугата

Услугата не може да се използва от клиенти, които изпращат непоискани търговски съобщения, а само от такива, на които получателите са се съгласили с получаването на писмата. При откриване на нарушители, услугата се преустановява без предупреждение и без право на повторно пускане. Вие се съгласявате с тези условия при активацията на услугата, а подробния им вариант можете да прочетете тук: http://www.icn.bg/bg/pages/terms-of-service-icnbg-newsletter.html

Подробна информация може да прочетете и на нашия официален блог от следния линк:

http://blog.icn.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82-icn-bg/1051-newsletters-vazmojno-li-e-da-ot-vashiq-spodelen-hosting/

 

Как да използвате услугата

За да използвате услугата е необходимо да създадете специален пощенски акаунт, от който ще осъществявате изпращането. За целта трябва да изпълните следните стъпки:

  1. Достъпвате до Вашия контролен панел cPanel
  2. Отваряте инстумент Бюлетин (Newsletter)

 

  1. Следвате стъпките за създаване на нов акаунт за изпращане на бюлетини

Стъпка 1:

Натиснете "Добавяне на акаунт"

 

Стъпка 2:

Трябва да задедете желано от Вас име за пощенския акаунт, от който ще осъществявате изпращането:

-          поле Акаунт (Account) – задавате името на пощенския акаунт, който ще изпращате бюлетините

-          поле Парола (Password) – задавате парола за достъп до пощенския акаунт

-          поле Повтори паролата (Password again)  - необходимо е повторно въвеждане на паролата за достъп с цел да се избегне грешка при първоначалното въвеждане

 

* Забележки:

- поле Сигурност (Strength) - показва нивото на сложност и надеждност на използваната от Вас парола като за по-добра сигурност и надеждност е желателно показателя да е над 50 от 100 точки.

- поле Квота (Mailbox Quota) –показва каква ще е дисковата квота на пощенския акаунт като в случая може да оставите полето непроменено

 

След успешно създаване на пощенския акаунт на екрана ще видите съобщение, което изглежда по следния начин:

 

След създаване на новия акаунт в менюто Бюлетин ще Ви се визуализира обща информация за пощенския акаунт.

 

Настройки за конфигуриране на SMTP изпращане

За да изпращате съобщения чрез специализирания пощенския акаунт е необходимо да използвате софтуер или скрипт, който позволява конфигуриране на SMTP акаунти. Необходимо да използвате следните настройки, които може да видите от бутона "Конфигуриране на пощенски клиент":

за изходяща поща винаги трябва да използвате следния адрес: mx02.cmailpro.net

Порт: 26

SSL Порт: 465

 

Имайте предвид, че този специализиран пощенски акаунт трябва да се използва единствено и само за изпращане на поискани търговски съобщения и към него не е възможно да получавате входяща кореспондеция.

Моля да се запознаете с условията за ползване на инструмента като повече информация може да намерите на следния адрес:

http://www.icn.bg/bg/pages/terms-of-service-icnbg-newsletter.html

За допълнителни въпроси можете да пишете на support@icn.bg или да позвъните на 0700 30070; 02 491 8877; +359 888 738338.


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.