Помощни статии
DDoS защитен споделен хостинг
Коментирано от Включен 16 June 2016 16:34

DDoS защитеният споделен хостинг е вид хостинг решение, което предоставя на ползвателите си 99.99% защита от DDoS атаки на мрежово ниво. Решението е подходящо за всички клиенти, потенциални жертви на подобен вида атаки или потребители станали веднъж жертва на DDoS атака. Този вид хостинг гарантира стабилността на сайта ви и непрекъсваемостта на работата му в случай на злонамерена атака към него.

Как работи DDoS защитеният споделен хостинг:

DDoS защитеният споделен хостинг от ICN.Bg дава до 99.99% защита на мрежово ниво благодарение на нашето специално оборудване Radware Defense Pro, което внедрихме за всички наши клиенти. Radware Defense Pro е висок клас специализирано оборудване за DDoS защита, което може да се използва за всички видове хостинг услуги, които предлагаме. To гарантира нормалната и безпроблемна работа на вашия онлайн бизнес. Defense Pro помага в превенцията срещу препълване на канала за свързаност, DDoS атаки, атаки към логин страници, атаки зад CDN и SSL-базирани flood атаки.

Имайте предвид: Включването на оборудването Radware Defense Pro работи на база на предварително направен поведенчески анализ на посещенията към вашия сайт и няма да ви защити от DDoS атака, която вече е започнала. За да може да работи правилно специализираното оборудване Radware Defense Pro, има 30 дневен обучаващ се период, през който машината анализира трафика към вашия сайт и усвоява способността да разграничава реална DDoS атака от внезапен силен трафик към вашия сайт. Това ви гарантира, че ще се филтрира само входящия зловреден трафик към сайта ви, докато достъпът на вашите реални потребители остава незасегнат.

 

Какво е DDoS атака?

DDoS атаките са вид кибер атака и най-голямата опасност за малкия и среден бизнес в онлайн пространството. Те са честа причина за downtime на техните  сайтове и техните услуги - над 60 % от всички DDoS атаки в световен мащаб са насочени към малките и средните компании.

Най-често атакувани са:

  • Сайтове на популярни CMS системи, като WordPress, Joomla и Drupal;
  • Малки онлайн магазини на популярни платформи за онлайн търговия - като Magento, OpenCart и PrestaShop;
  • Големи онлайн магазини и платформи, на които се извършват стотици плащания ежедневно;
  • Бизнес сайтове с информация за компанията и услугите, които тя предлага.

 

Кой търси решения за защита от DDoS атаки:

  • Ако сте станали веднъж жертва на такава атака;
  • Ако имате опасения, че можете да станете жерва на такава атака;
  • Ако боравите с чувствителна информация, която е потенциален обект на кибер атака или обслужвате важни системи, като онлайн бакниране, плащане, поръчки и т.н.

Осигурявайки една навременна защита организациите ще си спестят средства и проблеми в бъдеще и ще гарантират продължаването на нормалната работа на сайта по време и след осъществяването на една DDoS атака. Ето защо организирането на една силна защита трябва да започне преди самата DDoS атака.

Имайте предвид: Веднъж инициирана DDoS атака не може да бъде спряна без специално оборудване или администраторска намеса! Може да бъде митигирана/ограничена докато системите отново не се върнат на линия, но тя не може да бъде спряна. Ако атаката прикрива други хакерски действия, като източване на данни, средства, изтриване на данни или промяна на информация, е възможно вашите системи да не могат да се върнат към нормалното си работно положение и загубите ви да са огромни.

 

Как ви защитава Radware Defense Pro:

Radware Defense Pro е оборудване, което работи със собствена защитена мрежа от IP адреси. Използвайки защитен IP адрес, Radware Defense Pro анализира IP адресите от където идва атаката, параметрите на трафика, използваните портове и извежда важна информация за източника на атака и взема своевременни мерки, за да ви предпази.

Освен това Radware Defense Pro предоставя защита срещу кракване или сканиране на приложението ви, чиято цел най-често е събиране на информация преди осъществяване на реална атака. Идентифицират се абнормални, повтарящи се модели на операции и се диференцират легитимните от атакуващите процеси, което ви дава допълнителна сигурност срещи bot атаки.

 

Предимства от използването на Radware Defense Pro:

  • Собствен IP адрес - Използвайки отделен IP адрес, а не общ с останалите потребители, ще се предпазите от: евентуалното попадане в черни списъци и DDoS атаки към сайтове на други потребители разположени на същия сървър като вас;
  • Премахва риска от потенциални загуби на финанси и клиетни;
  • Защитата от потенциален downtime;
  • Предпазва от отраженията, които има една DDoS атака насочена към друг потребител на същия сървър като вас;
  • Предпазва от попадане в черни списъци.

 

Как да поръчате DDoS защитен споделен хостинг:

Обърнете се към нашите специалисти на office@icn.bg или support@icn.bg, за да заявите специализираното хардуерно оборудване Radware Defense Pro към вашия споделен хостинг план към ICN.Bg. Можете да се запознаете с нашите специални планове за услугата и да откриете повече информация тук.

Radware Defense Pro е достъпно за всички планове на споделен хостинг на ICN.Bg, както и за услугите: Cloud, VPS и Нает сървър.

 

По подразбиране услугата DDoS защитен споделен хостинг е безплатна за всички наши клиенти на плановете Стандарт. За да я активирате, свържете се с нашите специалисти на познатите телефони и имейл адреси, за да я включим за вас.

 

Прочетете повече:

Какво е DDoS атака?

Начини да се защитите от DDoS атаки