Помощни статии
Начини за защита от DDoS атаки
Коментирано от Включен 16 June 2016 14:05

Без значение от размера на вашата компания и сферата ѝ на дейност, всеки бизнес може да стане жертва на DDoS атака. Изборът на правилно хостинг решение е първата стъпка към подсигуряване на стабилна онлайн среда. Добавянето на защита към вашия хостинг е ключовия фактор за 100% достъпност на сайта и гарантиране на непрекъсваемост на онлайн присъствието.

Винаги ъпдейтвайте своите приложения, системи и плъгини - уязвимостите в тях са често предпоставка за пробив в сигурността и иницииране на DDoS атака.

Регулярен бекъп - не забравяйте да правите регулярен бекъп на вашите системи, за да можете при нужда да възстановите важна информация от тях.

Disaster recovery - направете Disaster recovery план за действие при евентуално спиране на услугата. Едно добро решение за това е да се помисли за cloud базирана репликация, която да стартира веднага, след като се получи срив в системата.

Captcha - използването на captcha ще защити формата ви за вход от неоторизиран достъп, няма да позволи на ботове да експлоатират формата за регистрация, предпазва от Brute Force атаки и ще спре спама в секцията за коментиране.

CloudFlare - Мрежата на CloudFlare изпълнява ролята на защитна стена, която разпределя атаката и нелигитимния трафик между множество сървъри и така спира DDoS атаката като не ѝ дава възможност директно да удари вашия сървър.

Защита от DDoS атаки на мрежово ниво - Можете да използвате специализирано хардуерно оборудване, което ви дава 99.99% защита от DDoS атаките на мрежово ниво. Radware Defense Pro е последно поколение оборудване, което специално внедрихме за нашите клиенти и което е достъпно за всеки вид хостинг - споделен, cloud, VPS или Нает сървър. То гарантира нормалната и безпроблемна работа на вашия онлайн бизнес. Defense Pro помага в превенцията срещу препълване на канала за свързаност, DDoS атаки, атаки към логин страници, атаки зад CDN и SSL-базирани flood атаки.

Специализираният хардуер съчетава в себе си адаптивна поведенческо-анализираща технология с високо производителен специализиран хардуер. То предпазва от атаки на две нива - мрежово ниво и ниво приложение, като така ви защитава от даунтайм на мрежата и апликациите ви, възможности за експлоити на слабости в приложенията ви, разпространение на malware, аномалии в мрежата, кражби на информация и други кибер атаки.

Radware Defense Pro е оборудване, което работи със собствена защитена мрежа от IP адреси. Използвайки защитен IP адрес, Radware Defense Pro следи вашия уеб сайт или онлайн магазин, и индикира момента на възникване на DDoS атака, като взема своевременни мерки, за да ви предпази. Ограничава се и се филтрира входящия зловреден трафик към сайта ви.

Предимства от използването на Radware Defense Pro:

  • Собствен IP адрес - Използвайки отделен IP адрес, а не общ с останалите потребители, ще се предпазите от: евентуалното попадане в черни списъци и DDoS атаки към сайтове на други потребители разположени на същия сървър като вас;
  • Премахва риска от потенциални загуби на финанси и клиетни;
  • Защитата от потенциален downtime;
  • Предпазва от отраженията, които има една DDoS атака насочена към друг потребител на същия сървър като вас;
  • Предпазва от попадане в черни списъци.

Прочетете още:

Какво е DDoS атака?

DDoS защитен споделен хостинг