Помощни статии
Какво е домейн име?
Коментирано от Включен 12 January 2016 17:31

Домейнът е името, което потребителите изписват в  полето на браузъра, за да заредят определена уеб страница. Например: icn.bg или bgschool.bg.  Важно е да знаем, че интернет е изграден от IP адреси, а не от домейн имена. Затова на помощ на онлайн потребителите и за тяхно улеснение е създаден DNS протокола и той става съществена част от интернет структурата. DNS ситемата пази връзката между всяко едно домейн име и определен IP адрес, на който се хоства страницата. Домейн името ще позволи на Вашите потребители бързо и лесно да Ви намират в Интернет. То ще стане част от вашата корпоративна идентичност и ще даде на вашата услуга ясно определено и уникално място в интернет пространството. Всяко едно домейн име е уникално и ни отвежда към точно един IP адрес, на който се хоства сайт, блог или приложение. 

Регистрирайки домейн име през системата на ICN.Bg, Вие можете да се възползвате от следните екстри:

DNS управление (NS, CNAME, MX и A записи) - Прочетете повече за добавяне и промяна на DNS сървъри, за промяна на DNS сървъри за Windows 7 и за това какво е DNS сървър.

Anycast DNS - Anycast е мрежа за адресиране и маршрутизиране, в която един изпращач се насочва към най-близка връзка и отговаря на един адрес. Това позволя да имате един IP адреса и 6 точки на достъп до него. При използване на Anycast DNS посетителя ще отваря най-близката точка, като няма да има промяна във вашия IP адрес.

Privacy protection - Домейн защита е услуга, която скрива вашите лични данни. Тя се таксува на годишна база на цена 6.60 лв./г. с ДДС. Спрямо условията на Resellerclub, минималният период, за който услугата може да бъде заявена, е една година.

- Domain Theft Protection - защитава вашия домейн от кражба, като заключва домейн името за трансфер и не позволява то да бъде трансферирано.

Важно: Домейн имената .mobi, .me, както и сродни на тях TLD-и могат да се закупят за минимален период от 2 години. Това е изискване на регистрара.

ICN.Bg ще регистрира бързо и безпроблемно вашето уникално домейн име. Освен съдействие за неговата регистрация, автоматизираната ни система ще ви изпраща регулярни съобщения преди изтичането на вашето домейн име, за да ви подсети кога да го подновите. Не се колебайте да се свържете с нас, ако изпитвате затруднения при заявката на желания хостинг план или имате въпроси за услугите, които предлагаме.


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.