Какви са параметрите на Наетия сървър?
Коментирано от Включен 12 January 2016 17:29

Параметрите на наетия сървър са различни за всеки конкретен сървър, който изберете. В зависимост от нуждите на вашия онлайн проект, трябва да помислите за това точно какви параметри ще отговорят на тях.

Параметри:

Ядра: Броят ядра определя с колко процесорни ядра разполага дадена машина (нает сървър). Броят на ядрата влияе и над това колко едновременни операции могат да се изпълнят. Този параметър се избира спрямо функциите на сървъра, софтуерът който ще се ползва и съответно доколко е важна производителността за сметка на цената.

RAM памет: Този параметър показва каква е RAM паметта, с която ще разполага вашия нает сървър. В случай, че използвате голяма по обем база данни, препоръчваме да заложите на повече RAM за сървъра ви.

HDD дисково пространство: Дисковото простраство ви дава необходимото място за съхранението на вашите онлайн проекти. ICN.Bg ви предлага широк избор от видове наети сървъри с различна големина на дисковото пространство, от които да откриете правилния избор за вашите онлайн проекти. 

Софтруер RAID1: Изграждането и работата на софтуерен raid масив става чрез самата операционна система. Чрез него добавяме един слой на абстракция, който обединява 2 или повече диска. RAID1 ни позволява информацията да се пише/чете от единия диск в масива и огледално да се репликира на другия. В този случай при проблем с диск той може да се замени с нов без това да доведе до загуба на информация. Също така при наличието на повреда в единия диск, сървърът продължава да работи с втория, докато първият не бъде подменен. Не препоръчваме използването на  software RAID1, тъй като той черпи ресурс от процесора на сървъра и се забелязва нестабилна работа на машината при малко по-голямо натоварване на дисковете. Поради тази причина препоръчваме Hardware RAID контролер.

Свързаност: Свързаността определя капацитета на мрежата и трафика, които може да поеме.

Гарантиран network uptime: Гарантирана мрежова свързаност до вашия сървър.

Reverse DNS: Добавяне на PTR запис, който при запитване за IP адрес, връща отговарящия домейн. Често се използва за проверки свързани със сигурността и достоверността на сървъри (най-често служещи за изпращане на електронна поща, но не само).

- CISCO Switch port: Достъпност през CISCO оборудване, подсигуряващо скорост и сигурност на Вашата свързаност.

- Recovery mode: Под Recоvery mode имате възможност да поправите или възстановите нарушени системни файлове, да възстановите операционната си система до работещ вид. Имате възможност да възстановите пароли за достъп, както и повредена файлова система.

- Собствен VLAN: Собствена виртуална мрежа, свързваща вашите наети сървъри, без нужда от допълнително оборудване.

Допълнителни платени екстри към Dedicated хостинг плана:

- Webmin / ISP Omega: Възможност за добавяне на административен панел за вашия сървър, даващ възможност за администриране и конфигуриране на сървъра ви през уеб интерфейс.

- Ежемесечен абонаментICN.Bg предлага абонаментна техническа поддръжка за всички потребители на cloud или наети сървъри, които не са експерти в IT областта или не разполагат със системни администратори в екипа си. Абонаментната техническа поддръжка включва до 6 технически часа месечно, в рамките на които наш системен администратор ще ви съдейства за всички възникнали въпроси и проблеми по инсталиране, конфигуриране и преконфигуриране на машината ви. 

- cPanel/ WHM - Сървърният cPanel лиценз е бърз и лесен начин да управлявате собствения си сървър. Този контролен панел ви дава гъвкавост, рентабилност и висока степен на контрол. 

- ICN KVM over IP: KVM премахва всички географски ограничения. Услугата предлагана от ICN.Bg позволява пълен достъп до цялото ви оборудване през единен интерфейс. ICN KVM позволява достъп до сървърното оборудване с пълна функционалност (клавиатура, видео, мишка, CD, хардуерна функционалност).

- ICN Recovery LiveICN Recоvery Live e услуга, която дава достъп до наетия сървър в критичен момент през трета, отделна Linux дистрибуция,която имапълни права над текущата система. Благодарение на страхотните възможности на ICN Recоvery Live ще можете при нужда да поправите нарушената работа на операционната система, да стартирате различни приложения, да имате достъп до всички файлове и т.н.

- SSL сертификатSSL (Secure Sockets Layer) е криптографски протокол за връзка клиент-сървър, разработен за пренасяне на информация през Интернет. Протоколът осигурява защита на предаваната информацията между клиента и сървъра, като я криптира чрез публичен ключ. SSL се грижи изпратената информация да остане непроменена и я изпраща само до сървъра, за който е предназначена. Web сайтове, които работят с този протокол, обикновено имат URL с префикс "https:", вместо "http:"

- Hardware RAID контролер - Всички наети сървъри, които хостинг компания ICN.Bg предлага на своите клиенти,  могат да се възползват от предимствата на RAID технологията с опцията да активират тази платена услуга и добавянето на хардуерен RAID (0, 1 или 10) четирипортов контролер.Технологията ни позволява информацията да се пише/чете от единия диск в масива и огледално да се репликира на другия. В този случай при проблем с диск той може да се замени с нов без това да доведе до загуба на информация. Също така при наличието на повреда в единия диск, сървърът продължава да работи с втория, докато първият не бъде подменен.

 


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.