Помощни статии
Какво е нает сървър?
Коментирано от Включен 12 January 2016 17:28

Този вид хостинг се нарича още Dedicated хостинг или Dedicated сървър. При него потребителят наема сървър с желани спецификации от доставчика и разполага с всички ресурси на него. Dedicated хостингът има множество предимства и дава голяма свобода на работа: клиентът може да конфигурира сървъра, да инсталира на него всякакъв софтуер и операционна система или да го раздели на виртуални машини, които да се използват за различни цели. Този тип хостинг е по-скъп от VPS хостинга, но дава възможността да се избере параметрите на сървъра, които да отговорят най-точно на нуждите на дадения бизнес.

  • Доставчикът на Dedicated сървър услугата има грижата да подсигури хардуерно и мрежово сървъра. 
  • Потребителят има грижата да осигури софтуерната поддръжка и да конфигурира машината. 

Този вид хостинг изисква познания за администриране на сървъри и опит в тази сфера, но има възможност да заявите допълнителна опция "Ежемесечен абонамент", при който доставчикът има грижата да го администрира

Много е важно да се преценят правилно ресурсите, от които ще има нужда – RAM памет, дисково пространство, брой ядра, защото при нужда от промяна на спецификациите трябва да се подменят физическите компоненти на сървъра.

Този вид хостинг е подходящ за големи онлайн магазини, новинарски сайтове, блогове с висок брой посещения, популярни мобилни приложения, вътрешни фирмени системи или платформи и всякакви онлайн проекти, които искате да осъществите. В рамките на сървърното пространство можете да качвате и управлявате всички ваши онлайн проекти.

ICN.Bg предлага на своите клиенти с различни конфигурации за Dedicated сървър хостинг, от които можете да заявите този, който да отговори най-точно на Вашите нужди.

 

Към услугата Нает сървър получавате безплатно базова поддръжка:

  • техническо обезпечаване на сървър;
  • поддържане на работеща хардуерна инфраструктура;
  • подсигуряване на непрекъснат достъп до Интернет 24 часа в денонощието, 365 дни в годината, с изключение на времето необходимо за технологична профилактика за съоръженията, като ще бъдете предупреждени за нея.

Също така винаги можете да разчитате на денонощна 24/7 техническа поддръжка. Можете да разчитате на нашия FriendlyGeeks екип и системни администратори за това вашият сървър да работи безпроблемно и без прекъсване.

Имайте предвид, че управлението и системното администриране на машината, която сте закупили, са ваша отговорност. Вие трябва да можете сами да се справите с менажирането на сървъра, за да могат вашите услуги да са винаги достъпни и да не търпите загуби.

Можете да прочетете повече за услугата Нает сървър към ICN.Bg в нашите общи условия тук.

Като клиент на хостинг компания ICN.Bg и потребител на услугата Нает сървър, можете да се възползвате и от допълнителните платени услуги за техническа поддръжка, които ние предлагаме:

  • Почасова техническа поддръжка;
  • Абонаментна техническа поддръжка при нает сървър (до 6 технически часа на месец);
  • 24/7 Moниторинг на cloud/нает сървър;
  • Proactive Server Monitoring.

Прочетете повече за видовете допълнителна техническа поддръжка, които предлага ICN.Bg, тук.

Свържете се с екипа на ICN.Bg, за да ви помогнем при избора на правилния хостинг план за вашия бизнес. Не се колебайте да се свържете с нас, ако изпитвате затруднения при заявката на желания хостинг план или имате върпоси за услугите, които предлагаме.


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.