Помощни статии
Променен обслужващ сървър
Коментирано от Julian Borislavov Включен 04 January 2016 12:14

В тази статия ще Ви запознаем с една от трите възможни причини Вашата уеб страница да не може да се зареди: "Променен обслужващ сървър".

Променен обслужващ сървър означава, че Вашият уеб сайт вече не се обслужва от текущия сървър и е прехвърлен към друга физическа машина. Страницата, която може да Ви се покаже, е свързана със следните възможни варианти:

- домейн името вече е насочено към нов сървър по IP адрес (чрез А-запис);

- домейн името вече е насочено към нови DNS сървъри;

Може да проверите към какъв IP адрес е насочен вашия домейн от тук. Проверете актуалните DNS сървъри, които използва вашият домейн, от  тук.

След като извършите проверките за IP адреса и DNS сървърите, ще можете да разберете уеб сайтът от кой доставчик и сървър се обслужва в дадения момент. 

Променен обслужващ сървър

Важно! Ако уеб сайтът Ви е бил преместен на друг доставчик/сървър, но домейнът е останал със старите DNS сървъри, то е необходимо да ги промените и тях с актуалните за новия сървър, който Ви обслужва. В противен случай би могло да се визуализира съдържанието от приложената снимка по-горе. За да извършите промяна на DNS сървърите, е необходимо да прочетете следната статия: 

Добавяне/Промяна на DNS сървъри

В случай че срещате затруднение, може да се свържете с нашата техническа поддръжка тук.