Помощни статии
Удължаване на изтекъл споделен Linux хостинг с 2 дни
Коментирано от Borislav Todorov Включен 27 October 2015 14:03

В тази статия ще разгледаме начините, с които можете да удължите с още 2 дни (~48 часа) Вашия споделен Linux хостинг план, когато той е изтекъл. ICN.Bg предоставя такава възможност, в случай че Вашата услуга е спряна, а Вие нямате възможност в момента да я подновите за по-дълъг период.

За да активирате отново Вашия хостинг план безплатно за 2 дни, е необходимо да извършите следните стъпки:

1. Влезте във Вашият профил в https://my.icn.bg/login.html 

2. От менюто "Споделен Хостинг" в ляво, изберете изтеклата услуга.

3. На следващата стъпка, ще видите зелен бутон "Пусни за 2 дни".

 

4. След натискането на бутона "Пусни за 2 дни", ще се генерира заявка в нашата система и до 30 минути Вашата услуга ще бъде отново с активен статус. Можете да използвате този бутон еднократно, за да удължите Вашия Linux хостинг план с два дена. Важно уточнение е че тези два дена са предоставени след изтичане на гратисния период, който предоставяме след официалната дата на изтичане на хостинг плана.

В случай че вече сте използвали бутона "Пусни за 2 дни", то можете отново да активирате услугата си за още 48 часа, чрез нашата услуга SMS подновяване.

SMS подновяване 

Когато вече сте се възползвали от бутона да пуснете услугата за 48 часа и отново услугата Ви е прекратена, при посещаване на Вашият уебсайт ще се изобразява следното съобщение:

В този случай, може да се възползвате от временното подновяването на услугата чрез SMS, ако не е възможно да направите заявка през нашия сайт в дадения момент. Ако основният домейн на Вашия хостинг план е domain.com, е необходимо да изпратите SMS със следния текст:

BGSTART domain.com

на кратък номер 1935

Цената на един SMS към 1935 е 2.40 лв. с вкл. ДДС.

След получаване на SMS в системата Вашата заявка ще бъде обработена и хостингът ще бъде активиран до минути.

*Важно е да изпишете името на главния домейн към хостинг плана Ви. В противен случай, ако изпишете някой паркиран или допълнителен домейн, системата няма да поднови услугата и е необходимо да се свържете с отдел техническа поддръжка за съдействие.

*Имайте предвид, че активирането на хостинг услугата чрез бутона "Пусни за 2 дни" или чрез SMS подновяване е валидно само за услуга споделен Linux хостинг, но не и за прилежащия домейн към него. Домейнът е отделна услуга, която трябва да подновите чрез заявка от вашия потребителски профил от меню "Моите Домейни", подкатегорията "Домейни" и избирате желания домейн. В случай че Вашето домейн име е изтекло заедно с хостинга, то е необходимо домейнът да бъде подновен отделно, но това действие не е възможно да бъде извършено чрез SMS.

*Услугата може да бъде подновявана на всеки 48 часа с изпращане на SMS. Няма ограничения за броят подновявания чрез изпращане на SMS.

*Трябва да вземете под внимание, че страницата, която се визуализира при прекратена услуга, ще се появява и преди да сте използвали безплатното пускане на акаунта за 48 часа. 

В случай че срещате затруднение с пускането на Вашата услуга, можете да се свържете с нашата техническа поддръжка на имейл адрес: support@icn.bg или телефон 02 491 8877 и +359 888 738338.