Помощни статии
Как да инсталираме phpMyAdmin през Softaculous?
Коментирано от Включен 21 October 2015 13:41

Често на наши клиенти се налага да предоставят достъп на технически лица и програмисти само до определена база данни без да им предоставят цялостен достъп до cPanel. За да се постигне това, е необходимо да се инсталира phpMyAdmin в рамките на хостинг акаунта им. В настоящата статия ще Ви запознаем как можете да извършите бърза инсталация на phpMyadmin чрез автоматичния инсталатор на скриптове Softaculous.

Необходимо е да влезете в cPanel с вашето потребителско име и парола. Отворете инструмента "Softaculous Apps Installer". В полето за търсене въвеждате "phpMyAdmin", за да намерите приложението, и натискате върху него. 

Отваря се страница с цялата информация за phpMyAdmin - Опция за инсталиране, кратка информация, възможности, скрийншоти, демо, както и оценката на потребителите на Softaculous за съответния софтуер. 

В секция "Install" е необходимо да попълните следните полета:

Choose Protocol - имате 4 възможни опции:

http://
https://
http://www
https://www

Choose domain - oт това падащо меню избирате домейна, в който ще бъде инсталиран phpMyAdmin.

In Directory - ръчно попълваме директорията, в която желаете да бъде инсталиран phpMyadmin. Пример: phpmyadmin (това означава, че той ще бъде достъпен на адрес: http://domain.com/phpmyadmin)

След попълването им кликвате върху синия бутон "Install". 

Изчаквате инсталацията да премине успешно и кликвате линка, който ви е генерирал Softaculous, за достъп до phpMyAdmin.

Отваря се интерфейсът на phpMyAdmin с форма за въвеждане на потребителско име и парола. Там въвеждате mysql потребителя (пример: potrebitel_dbuser) и неговата парола. Ако въведете за потребител cPanel потребителя ви (пример: potrebitel), то phpMyAdmin ще покаже всички бази данни, създадени за потребителя ви.

 

 

В случай че срещате затруднение с инсталацията на phpMyAdmin, можете да се свържете с нашата техническа поддръжка на имейл адрес: support@icn.bg или телефон 02 491 8877 и +359 888 738338.


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.