Помощни статии: Споделен Хостинг
Начини за намаляване на процесорни минути при Magento
Коментирано от Включен 18 August 2015 19:45

В настоящата статия ще Ви запознаем с най-популярните начини да намалите използваното процесорно време, генерирано от Вашия Magento сайт.

1. External Full Page Cache Settings - По подразбиране Magento има възможност за кеширане на съдържание по различни начини. Един от тях е External Full page cache. Настройката за функционалността можете да откриете в меню Setting -> Configuration -> Advanced -> System -> External Full Page Cache Settings.

2. Кеширане - освен гореизброения кеш Magento разполага с богат арсенал от кеширане. Можете да управлявате това кеширане от меню System -> Cache management.

3. Компресиране на изображения преди качване - В много случаи, качваните в Magento магазина изображенията, се обработват от скрипта и им се създава thumnail. За обработването на оригиналното изображение в thumbnail се използва процесорен ресурс, особено ако снимките са големи като резолюция и нямат компресия. Можете да си спестите натоварването, като просто използвате "Save for web" менюто на Photoshop или преработвайки изображението чрез безплатни онлайн инструменти като https://compressor.io/.

4. Премахване на gzip –Gzip компресията е нещополезно, когато се опитваме да подобрим скоростта на сайта. За съжаление, що се отнася до натоварването, това не е така. Използвайки този вид компресия, всяко статично съдържание се компресира - а това, както знаем, се обработва от процесора.

5. Изчистване на зловреден код – Често, когато сайт бива хакнат, в него се поставя зловреден код, който прави връзка с отдалечени сайтове. Освен опасно, това също може да е причина за повишено процесорно време.

6. Изключване на логовете - Логовете са нещо полезно, но генерирането им използва солиден CPU ресурс. Можете да го изключите от: Setting -> Configuration -> Advanced -> System -> Log.

7. Автоматичен бекъп - Magento има функционалност да прави автоматичен бекъп. Имайки предвид обаче, че ICN.Bg Ви предоставя до 30 дневни бекъпа, е напълно ненужно да генерирате собствен архив използвайки тази функционалност. При нужда да направите бекъп, Ви препоръчваме да използвате FTP за файловете и phpmyadmin за базата данни, тъй като се използва по-малко CPU време.

8. По-малко продукти на страница - извиквайки някоя категория с продукти, се зареждат X на брой артикула и линкове към останалите страници с резултати. Колкото по-голяма е бройката, толкова по-голямо е натоварването. Ако сайтът Ви не се обновява ежедневно с десетки продукти, спокойно можете да показвате по 20 артикула на страница.

В случай, че срещате затруднения с изразходването на процесорни минути може да се свържете с нашата техническа поддръжка на имейл адрес: support@icn.bg или телефон 02 491 8877 и +359 888 738338


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.