Помощни статии
Начини за намаляване на процесорни минути при OpenCart
Коментирано от Включен 18 August 2015 19:16

В настоящата статия ще Ви запознаем с най-популярните начини да намалите използваното процесорно време генерирано от Вашия OpenCart сайт.

1. Изключване/премахване на extension-и - Opencart разполага с огромна директория с платени и безплатни скриптове за разширена функционалност. Инсталирайки обаче голям брой от тях, това може да доведе до използване на голям сървърен ресурс. Прегледайте и изключете ненужните extension-и.

2. Кеширане - Инсталирайте extension за кеширане, това може да оптимизира използвания ресурс.

3. Компресиране на изображения преди качване - Често при качване на изображение на продукт, то бива обработвано от OpenCart и се създава thumbnail. За обработването на оригиналното изображение в thumbnail се използва много процесорно време, особено ако изображението е голямо. Можете да си спестите натоварването, като просто използвате "Save for web" менюто на Photoshop или преработвайки изображението чрез безплатни онлайн инструменти като https://compressor.io/.

4. Премахване на gzip - Gzip компресията е нещо полезно, когато се опитваме да подобрим скоростта на сайта. За съжаление, що се отнася за натоварване, това не е така. Използвайки този вид компресия, всяко статично съдържание се компресира - а това, както знаем, се обработва от процесора.

5. Изчистване на зловреден код – Често, когато сайт бива хакнат, в него се поставя зловреден код, който прави връзка с отдалечени сайтове. Освен опасно, това също може да е причина за повишено процесорно време.

6. SEO extension-и с генератори на URL адреси - Едни от най-мощните SEO инструменти за OpenCart, разполагат с автоматичен генератор на URL адреси на продукти и техните изображения. Обикновено действията се изпълняват с крон. Често обаче това води до сериозно натоварване, особено при голям брой продукти. Изключете автоматичната функционалност и пускайте ръчно генератора веднъж в седмицата, когато натоварването е най-ниско (обикновено събота и неделя).

7. По-малко резултати на страница - извиквайки категория с продукти в OpenCart се зареждат X на брой продукти и линк към втора страница с резултати. Колкото по-голяма е бройката, толкова по-голямо е натоварването. Ако сайтът Ви не се обновява ежедневно с десетки продукти, спокойно можете да показвате по 20 продукта на страница.

8. Блокирайте зловредни ботове - Ботовете в мрежата са много. Повечето от тях не носят полза за сайта ни. Малкото полезни ботове са тези на Гугъл, Бинг и Яндекс. Повечето от останалите са зловредни, но могат да бъдат блокирани. Ако имате много продукти във Вашия OpenCart, ботовете ще имат достатъчно информация, която да обходят и това ще доведе до сериозно натоварване. 

В случай, че срещате затруднения с изразходването на процесорни минути може да се свържете с нашата техническа поддръжка на имейл адрес: support@icn.bg или телефон 02 491 8877 и +359 888 738338


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.