Помощни статии
Бюлетин (Newsletter) в cMailPro
Коментирано от Включен 03 July 2015 03:47

В тази статия ще ви запознаем с инструмента Newsletter, който можете да намерите в контролния панел към специализираната имейл услуга cMailPro.


 

След като се намирате в опцията Newsletter е необходимо да създадете нов акаунт за изпращане на бюлетини. Това може да го направите от бутона Add Newsletter.

 

След натискане на бутона на следваща стъпка ще трябва да попълните полетата с информация за имейл акаунта, от който желаете да се изпращат вашите бюлетини.

Email – Задавате името на пощенския акаунт, от който ще се изпращат бюлетините;

Domain - Посочвате името на домейна, към който създавате пощенския акаунт;

Password – Задавате парола за достъп до пощенския акаунт;

Password (Again)  - Необходимо е повторно въвеждане на паролата за достъп с цел да се избегне грешка при първоначалното въвеждане;

Strength - Индикатор за сложността на вашата парола;

*В случай че, сложността на вашата парола не е достатъчна, бихте могли да използвате генерирането на по-сложна парола от бутона Password Generator

Mailbox Quota - Посочвате дисковата квота на пощенския акаунт;

Необходимо е да поставите отметка на I do agree with the terms of ICN.Bg Newsletter service (по този начин се съгласявате с условията на използване на опцията бюлетин, ако не сте ги прочели може да натиснете върху the terms, където ще ви пренасочи към страницата с условията).

* Забележка:  При създаването на бюлетин вие се задължавате да спазвате условията за ползването на ICN.Bg на тази услуга.

Когато сте попълнили всичките полета с информацията е необходимо да натиснете върху бутона Create Account, за да създадете акаунта.

След успешно създаване на пощенския акаунт на екрана ще видите съобщение за потвърждение.

След създаване на новия акаунт в менюто Newsletter ще се визуализира обща информация за пощенския акаунт. В колоната Maximum Outgoing Emails ще може да прегледате ограничението, което имате за изпращане на бюлетини за един астрономически час.

За да изпращате съобщения чрез специализирания пощенския акаунт, е необходимо да използвате софтуер или скрипт, който позволява конфигуриране на SMTP акаунти. Необходимо е да използвате следните настройки, които може да видите от бутона Configure Email Client:

- за изходяща поща винаги трябва да използвате следния адрес: mx02.cmailpro.net

- Порт: 26

- SSL Порт: 465

 

Имайте предвид, че този специализиран пощенски акаунт трябва да се използва единствено и само за изпращане на поискани търговски съобщения и към него не е възможно да получавате входяща кореспондеция.

Ако желаете да изтриете пощенския акаунт за изпращане на бюлетини е необходимо да натиснете върху опцията Delete:

В случай че срещате затруднение със създаването на бюлетини, можете да се свържете с нашата техническа поддръжка на имейл адрес: support@icn.bg или телефон 02 491 8877 и +359 888 738338.


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.