Помощни статии
Как да инсталирате phpBB форум чрез Softaculous?
Коментирано от Borislav Todorov Включен 02 July 2015 09:34

В тази статия ще разгледаме начина, по който може да инсталирате приложението phpBB форум автоматично, като за целта ще използвате софтуера Softaculous, предоставен безплатно на всички клиентите на ICN.Bg, използващи споделен хостинг.

Необходимо е да влезете в cPanel с вашето потребителско име и парола. Отворете инструмента "Softaculous Apps Installer". В полето за търсене въвеждате "phpBB", за да намерите приложението, и натискате върху него. 

На следващата стъпка ще видите информационната страница на phpBB. За да започне инсталацията, трябва да натиснете бутона “Install”.

На следващата стъпка ще трябва да попълните детайлна информация относно вашата инсталация на phpBB. Важно е тези данни да са коректни и да се съхранят, тъй като загубата или некоректността им може да доведе до невъзможност за администриране на приложението.

Choose protocol – в случай, че желаете да закупите в последствие SSL сертификат, необходимо е да изберете https://. Ако не желаете да инсталирате SSL сертификат трябва да бъде избрано http://.

Choose domain – това е домейна, на който желаете да инсталирате phpBB.

In Directory – директорията, в която ще бъде инсталиран сайта. Полето се оставя празно, освен ако не желаете да инсталирате phpBB в поддиректория. 

*За основен домейн силно се препоръчва инсталацията да бъде направена в public_html. Различна от стандартната кофигурация би могла да довете до нарушаване работата на сайта при обновяване на система, плъгин или тема.

Board Name – това е името на вашия форум. Може да е произволно, не е необходимо да се поставя www или домейн разширение.

Site Description – кратко описание на вашия форум.

Board Email - основният форумен имейл адрес.

Table prefix – представката, която ще се поставя в имената на таблиците от базата данни.

Admin Username – потребителско име на администратора на форума (главния потребител).

Admin Password – парола на администратора на форума.

Admin Email – имейл адрес на администратора на форума.

Select Language – език, на който ще се изобразява вашият форум.

Advanced Options

Database Name – името на базата данни, която ще бъде създадена за работата на вашия форум.

Disable Update Notifications – ако включите тази отметка, няма да получавате автоматични съобщения при наличине на нови версии на phpBB.

Auto Upgrade - ако включите тази отметка, вашият phpBB форум ще се обновява автоматично при наличие на нова версия.

Automated backups – тази функционалност не се поддържа. ICN.Bg предоставя инструмента R1Soft и препоръчва използването му за възстановяване на архивни копия, като архиви се пазят до 30 дни назад.

Backup rotation – броят на различните архиви, които да се пазят. Винаги се изтрива най-старият, при достигане на максималния брой.

Email instalation details to: - тук трябва да въведете реален имейл адрес, до който имате достъп, тъй като това ще бъде пощата, на която ще ви се изпратят данните за вашата инсталация, които препоръчваме да съхраните и на вашия компютър.

С натискането на бутона “Install” ще стартира инсталацията на вашия phpBB форум.

При успешно завършване на инсталацията на вашия форум, ще видите следният екран:

В червения правоъгълник са URL адресите на вашия новосъздаден форум, както и на административния панел, от който можете да добавяте съдържание.

За да достъпите контролния панел на вашия форум, трябва да направите следното:

1. Да отворите началната страница, която изглежда така:

 

2. Да влезете във форума с потребителя на администратора и паролата, която сте задали:

3. Най-долу на страницата натиснете "Administration Control Panel"

4. Така изглежда контролният панел:

В случай, че срещате затруднение с инсталацията на phpBB форум може да се свържете с нашата техническа поддръжка на имейл адрес: support@icn.bg или телефон 02 491 8877 и +359 888 738338


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.