Помощни статии: Споделен Хостинг
В коя директория да кача сайта си на споделен Linux хостинг ?
Коментирано от Borislav Todorov Включен 13 May 2015 15:15

В тази статия ще Ви запозная къде и как да качите вашият първи сайт на услугата "споделен Linux хостинг" от ICN.Bg.

Главната директория на вашият хостинг акаунт е с наименование "public_html". Тя е обвързана с основния домейн на вашият акаунт и в нея трябва да заложите файловете на уебсайта. 

Предоставяме примерен пълен път до директорията public_html

/home/cPanelUsername/public_html 

* Тук cPanelUsername трябва да се замени с Вашето cPanel потребителско име, което можете да намерите в активационния имейл, изпратен от нашата система.

За да качите вашият сайт на новосъздаденият ви акаунт на услугата "споделен Linux хостинг" от ICN.Bg препоръчваме да използвате FTP клиент вместо файлов мениджър. Един от най-използваните FTP клиенти за качване на уеб съдърждание е FileZilla. Можете да го свалите от следния линк:

https://filezilla-project.org/

 

Данните за достъп през FTP можете да откриете в имейла, който сте получили от нашата система след успешна активация на вашата услуга "споделен Linux хостинг"

Примерен активационен имейл можете да видите на картинката отдолу:

 

FTP клиентът ви позволява да управлявате файловете на вашият споделен хостинг акаунт. Той ви дава възможности да качвате, триете, преименувате, създавате нови файлове, променяте права и др. 

След стартиране на FileZilla в лентата отгоре трябва да попълните маркираните полета с вашите данни за достъп:

1. Host: Тук въвеждате името на сървъра или неговият IP адрес, които можете да намерите в активационния имейл, който сте получили от нашата система.

2. Username: Тук въвеждате вашето потребителско име, което можете да намерите в активационния имейл, който сте получили от нашата система.

3. Password: Тук въвеждате вашата парола, която е случайно генерирана от нашата система и можете да намерите в активационния имейл, който сте получили от нашата система.

4. Port: Тук въвеждаме номера на порта който, е 21.

След като се свържете успешно с вашите данни към сървъра ще видите екрана на FileZilla разделен на няколко полета. Първото поле е за системни съобщения от приложението. Следващите две полета, които ще видите разделени по вертикала са "Local site:" и "Remote site:".

Под "Local site:" се намират директориите на вашият локален компютър, а под "Remote site:" се намират директориите на вашият споделен хостинг акаунт. 

 

За да качите вашият уеб сайт трябва да намерите неговите файлове на вашият локален компютър под "Local site:", а в "Remote site:" да стои маркирана директорията public_html, както се вижда на картинката по-горе. 

За да завършите качването на сайта ви трябва да маркирате всички файлове и с десен бутон върху тях да изберете опцията "upload", с което FileZilla ще качи всички избрани файлове в избраната директория. По този начин вече сте качили вашите файлове в основната директория public_html.

В допълнение ви предоставяме отделна статия, която е специализирана единствено за настройки на най-често използваните FTP клиенти:

Какви настройки да задам в FTP client (Filezilla, CuteFTP, CyberDuck)?

В случай, че срещате затруднение с качването на файловете под споделен Linux хостинг може да се свържете с нашата техническа поддръжка на имейл адрес:support@icn.bgили телефон 02 491 8877 и +359 888 738338


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.