Помощни статии
Firewall правила DROP и ACCEPT
Коментирано от Lyubomir Alexandrov Включен 08 May 2015 17:36

В тази статия ще Ви запознаем с Firewall правилата DROP и ACCEPT, които може да използвате в ICN Cloud. Чрез firewall правилата може да ограничите даден IP адрес или да му разрешите да получи достъп до Вашият Cloud сървър. Също така може да ограничите всички, но определени IP адреси да получат достъп. За да разберете как да извършите процедурата, то ще трябва да изпълните следните няколко стъпки:

Необходимо е да влезете във Вашият ICN Cloud контролен панел и да изберете меню "Virtual Servers", а следващата стъпка е да изберете лейбъла на който желаете да поставите firewall рестрикции.

1

От бутона "Tools" трябва да изберете опцията "Edit Firewall Rules" за да извършите корекцията.

2

След което ще се визуализират опциите, които може да направите: мрежов интерфейс, команда (ACCEPT или DROP), Source адрес, порт и протокол.

*DROP - блокира нежеланият IP адрес. По този начин конкретния адрес няма да има достъп до вашият сървър.

*ACCEPT - позволява достъп на определеният IP адрес. След като въведете адреса, ще може да се влиза само от него до вашият сървър.

3

За да създадете забраните на определен IP адрес за достъп до Вашият Cloud през http (порт 80) от падащото меню на "Command" изберете опцията "DROP" и въведете IP адреса, който желаете да блокирате и порта през който не желаете да има достъп и завършете процедурата с "Add Rule".

4

Ако желаете никой да няма достъп през http до Вашият Cloud изберете отново опцията "DROP" и въведете порт 80, но оставете полето "Source Address" да бъде празно. Така по подразбиране защитната стена ще блокира всички, които се опитват да достигнат Cloud сървъра през http.

7

За да позволите само на определен IP адрес да получи достъп е необходимо от падащото меню да изберете "ACCEPT". След това трябва да въведете IP адрес и порт през който желаете да получи достъп.

8

В случай, че срещате затруднение със създаването на Firewall правила DROP и ACCEPT за вашият Cloud сървър може да се свържете с нашата техническа поддръжка на имейл адрес: support@icn.bg или телефон 02 491 8877 и +359 888 738338


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.