Помощни статии
Собствен (Dedicated) IP адрес
Коментирано от Lyubomir Alexandrov Включен 08 May 2015 12:12

IP адресът е номер, който използва всяка машина за връзка към различни ресурси посредством интернет. Собственият (Dedicated) IP адрес е вашата уникална идентичност в мрежата. Обикновенно при услугата споделен хостинг няколко потребителя споделят един и същи IP адреса на сървъра, който ги обслужва. 

Когато някой потребител изпраща спам или извършва друга дейност в разрез със законодателството, използвайки споделения IP адрес на сървъра, това оказва влияние върху всички останали потребители използващи този IP адрес. Затова когато IP адресът на сървъра попадне в черни списъци (black lists), това ще се отрази и на вас. Спам филтрите може да маркират вашите имейли, като спам и по този начин пощата ви да не достига до получателите. За да избегнете подобен риск в бъдеще, е необходимо да използвате собствен IP адрес. Другото му предимство пред споделения IP адрес е, че при извършване на злонамерени атаки (DDoS атаки) на потребител намиращ се на споделения IP адрес, вие ще останете незасегнат и вашият сайт ще се зарежда нормално.

SEO (search engine optimization) оптимизацията зависи до голяма степен от тази ваша собствена идентичност, която може да осигурите чрез собствения IP адрес. Тогава търсачките намират единствено вашия домейн на този IP адрес, което е от голямо значение, ако бизнеса ви се развива и търсите да привлечете нови клиенти.

Една от основните причини потребителите да закупуват допълнителната опция собствен IP адрес е, когато желаят да използват SSL (Secure Sockets Layer) сертификат за конкретен домейн, разположен на хостинг плана. SSL ви осигурява сигурна връзка като гарантира, че връзката не се подслушва и така потребителите се чувстват защитени ако се изисква обмяна на лични данни. SSL сертификатът е задължителен, когато уеб сайтът се занимава с онлайн търговия.

Повече за SSL сертификатите и как да направите поръчка можете да научите ТУК и ТУК .

В случай че срещате затруднение, може да се свържете с нашата техническа поддръжка тук.


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.