Помощни статии
Как да направим детайлен изглед на директориите (Fancy Directory Listing) на нашия хостинг с .htaccess?
Коментирано от Включен 03 September 2013 12:24

В тази статия ще покажем как може да направите, така че, когато разглеждате директориите на вашия хостинг да се показва по-детайлна информация за папките и файловете, които сте качили там.

За целта е необходимо да създадете .htaccess файл (повече информация за какво се използва .htaccess файл и как може да го създадате може да прочетете в статията от този линк) и чрез него да включите функция, която е заложена по подразбиране в Apache сървъра. Файлът трябва да бъде качен в директорията, за която искаме той да се изпълнява, като функцията автоматично ще бъде включена и за всички поддиректории.

Първоначалният вид на списъка с директории и файлове на вашия хостинг има следния вид:

Както се вижда, браузърът ни показва списък с цялото съдържание на папка test без никаква допълнителна информация.

За да виждате по-детайлна информация в списъка е необходимо да добавите следния код в .htaccess файла:

IndexOptions +FancyIndexing

След като разположите файла в желаната от вас директория, нейния изглед ще придобие по-детайлен вид като ще ви се предостави  информация не само за името на папките и файловете, а и за това кога за последно е правена промяна, какъв е размера и описанието им:

Друга полезна опция, която може да използвате е подреждане на папките, така че те да се показват най-отгоре, преди файловете. Необходимо е да добавите следния ред към кода:

IndexOptions FancyIndexing FoldersFirst

Резултатът след обновяване на .htaccess файла ще има следния вид:

За допълнителни въпроси можете да пишете на support@icn.bg или да позвъните на 0700 30070; 02 491 8877; +359 888 738338.



Прикачени 
 
 .htaccess (0.07 KB)

Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.