Помощни статии: Контролен панел
Добавяне на допълнителен диск към Cloud сървър
Коментирано от Julian Borislavov Включен 19 April 2015 14:38

Платформата на ICN.Bg за управление на cloud услуги Ви предоставя възможност за добавяне/монтиране на допълнителни дискове(виртуални) към всеки Cloud сървър. Дисковете може да са от различни дискови масиви, които Ви позволят максимална производителност. По този начин имате възможност да миксирате необходимите Ви дискове и обеми, за да постигнете желаните от вас резултати. 

Например към основния си дисков масив, може да добавите допълнителен диск, който е в SSD дисковата зона и по този начин да изнесете вашите интензивни дискови операции (като SQL). 

Изключително лесно е да изпълните тази операция. След като влезете в Cloud контролния панел, е необходимо да отидете в раздел Virtual machines (Виртуални машини):

 1. Влезте в прегледа на на желания Cloud сървър, кликвайки на неговото име, след което избeрете бутона Storage от горната хоризонтална навигационна лента

 

 2. За да създадете нов диск, е необходимо да кликнете на един от двата бутона "+" или "Create Disk" в страницата за преглед на наличните дискове към даден Cloud сървър:

3. За да финализирате създаването на допълнителен диск, е необходимо да попълните няколко полета, които система Ви предоставя като опции. Най-основните са:

  • Label - името на самия диск;
  • Data Store - Избор на SAN дисков масив. За най-гoляма бързина изберете SSD;
  • Size - големина на диска;

* Ако поради някаква причина не виждате желания от вас Data store (Дисков масив) е необходимо да се свържете с оператор на ICN.BG, за да позволи тази опция в Билинг плана Ви или да Ви прехвърли към HV зона която има изградени връзки с конкретния Дисков масив. 

Веднага след добавяне на на желания от вас дисков масив, той ще се прикачи към Cloud сървъра и ще може да го ползвате пълноценно. 

* Моля имайте предвид, че тази операция изисква рестарт на виртуалната Ви машина, за да може да премине всичко успешно. 


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.