Активиране на CloudFlare за вашия домейн от cloudflare.com
Коментирано от Включен 16 September 2014 13:49

Важно!!! Ако имате активиран CloudFlare във Вашия cPanel акаунт,  то ще трябва да го деактивирате, като натиснете  бутона (във формата на облак) за домейна на който желаете да добавите CloudFlare.

Услугата CloudFlare представлява content delivery network, която оптимизира работата на вашия сайт. С помощта на тази услуга статичното съдържание на сайта се отваря от най-близкия до посетителя сървър на мрежата на CloudFlare, в резултат на което времето за зареждане на сайта се оптимизира значително.

Какво печелите използвайки content delivery network? Повече удовлетворени посетители на сайта, които няма да го затворят бързо поради факта, че той не се е заредил продължително време на екрана. Гарантирате си и по-добра „видимост” в търсачките, които все по-осезателно отчитат скоростта на зареждане на един сайт при преценката си къде точно да подредят въпросния сайт при търсене по различни ключови думи.

1. За да си създадете акаунт посетете линка:

https://www.cloudflare.com/sign-up

 

2. Въведете името на сайта, който искате да добавите към CloudFlare и кликнете върху бутона „Add website“.

3. CloudFlare ще се опита да изтегли текущата DNS информация. След като сканирането приключи, щракнете върху бутона „Continue. (Междувременно можете да изгледате въвеждащото видео на CloudFlare, което ще ви запознае с продукта и неговите възможности).

4. Проверете вашите DNS записи за конкретния домейн и се уверете, че всички, които са ви необходими са включени.

    Ако видите липсващи такива, можете да ги добавите в долната част на страницата.

    Веднъж, когато сте извършили тези действия, кликнете върху бутона "I’ve added all missing records, continue".

5. Изберете план, който желаете да използвате. За тази статия, ще използваме безплатния план. Ако изберете друг план, ще бъдете запитани за допълнителна информация на същата страница, която да послужи за плащане.

6. Изберете вида на характеристиката и нивото на сигурност, която желаете да използвате.

    След като приключите, кликнете върху бутона “Continue”.

7. Сега ще бъде подадена информация, какви „DNS name servers“трябва да заложите на Вашия сървър. Можете да извършите това, като посетите вашия домейн регистратор.

След като сте актуализирали данните за сървърните имена, кликнете върху бутона „Continue”.С това финализирате процедурата по регистрация на домейна Ви в CloudFlare.

8. Моля, имайте предвид, че опресняването на DNS записите и прихващането на промяната от страна на CloudFlare изисква известно технологично време в рамките на 24-72 часа.

Ако промяната не бъде прихваната своевременно от CloudFlare, можете да изискате акаунта да бъде тестван отново. Тази заявка можете да извършите от таб „Website“ на вашия CloudFlare акаунт.

 

Допълнителните възможности, които може да Ви предостави панела на CloudFlare са изброени по долу:

Приложения – „Apps

Можете да получите достъп до раздела за приложения, като кликнете върху линка за приложения от секцията „My websites” на вашия CloudFlare акаунт.

 

Тук имате възможност за инсталира на различни приложения, които могат да бъдат с най-различни предназначения.

 

 

Статистики – „Analytics

Може да получите достъп до секцията „Analytics“, като кликнете върху линка за „Analytics“ от секцията “My websites” на вашия CloudFlare акаунт.

 

Този раздел ще ви позволи да разгледате трафика от посетителите към вашия уеб сайт.

 

 

Контрол на заплахи/атаки – „Threat control

 

Можете да получите достъп до секцията  „Threat control“, като кликнете върху „Threat control връзкатаот секцията “My websites” вашия CloudFlare акаунт.

 

Този раздел ви позволява да следите възможните заплахи за вашите уеб сайтове.

Например, ако се е извършила една DDoS атака ще може да я видите тук. Също така имате възможността да блокирате или добавяте в бяла листа IP адрес/и, държави или IP диапазони.

Можете да управлявате самия домейн, като кликнете върху иконата за настройки.

За допълнителни въпроси можете да пишете на support@icn.bg или да позвъните на 0700 30070; 02 491 8877; +359 888 738338.

 


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.