Помощни статии
ICN.BG - ownCloud
Коментирано от Включен 15 August 2014 12:17

За да използвате нашия шаблон за Cloud машина за ownCloud изпълнете следните стъпки:

 

Стъпка 1: В http://icncloud.net изберете  Virtual Servers -> Create Virtual Server:

 

 

Стъпка 2: Изберете темплейт CentOS 6.5 x64 - ownCloud от изброените под ICN.BG Cloud (monthly), след което изберете Next:

 

 

Стъпка 3: Въвеждате желаната от вас информация за сървъра, Next:

 

 

Стъпка 4: Избирате желаните от вас хардуерни параметри, Next:

 

 

 

 

 

Стъпка 5: Избирате Enable ext4 file system for VS, и избирате Create Virtual Server:

 

 

След потвърждение на машината трябва да изчакате тя да се създаде и зареди, след което може да достъпите ownCloud на адрес: http://вашия-ip-адрес/owncloud

Като за примерната машина адресът ще има вида: http://77.77.150.69/owncloud. Адреса може да видите в страницата на вашата виртуална машина, в карето с информация за хардуера на cloud сървъра ви:

 

 Стъпка 6: След като достъпите страницата на вашия ownCloud ще бъдете попитани за информация за администраторски потребител. Въведете потребителско име и парола, които ще бъдат зададени на новия потребител. След това през създадения потребител може да добавяте други потребители, които да имат достъп до вашия ownCloud:

 

Стъпка 7: След влизане в потребителя ще бъдете посрещнати с информация за различни начини за достъп до вашия ownCloud със съответните връзки за нужния клиентски софтуер:

 

Стъпка: 8: След като посетите страницята за Desktop приложението имате избор м/у клиент за Windows, Mac OS X или Linux. Изберете за софтуер, отговарящ на вашата операционна система. За пример е използвана Mac OS, но софтуера за другите операционни системи е идентичен:

 

 

 Стъпка 9: След инсталация на клиента трябва да въведете адреса на вашия ownCloud:

 

 Стъпка 10: След което въвеждате информация за потребител:

Готово!

След изпълнение на стъпките имате готов и настроен ownCloud. На вашия компютър ще бъде създадена папка ownCloud (по подразбиране, може да промените това), в която ще бъдат синхронизирани файловете от вашия сървър.

 


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.