Помощни статии
По-защитен WordPress, как?
Коментирано от Включен 26 February 2014 02:27

The All In One WordPress Security and Firewall е възможно най-добрия плъгин за сигурност, който  ще осигури сигурността на вашия WordPress сайт!

Ако вече сте Инсталирали и конфигурирали вашия Wordpress,  то е добре да помислите и за неговата сигурност.

Плъгинът за защита, който ще ви представим, предлага най-новите препоръчителни практики и техники за сигурност в WordPress както и лесни за използване функции. Той е създаден и написан от експерти, за да бъде лесно използван и конфигуриран от крайния потребител. Няма нужда да залагате сложни правила и инструкции в .htaccess файла на сайта си, тъй като това се извъшрва автоматизирано от плъгина, чрез неговия user-friendly интерфейс.

WordPress често има пропуски в сигурността,  които обикновено идват от невнимателни потребители или прилагане на лоши практики за сигурност, лоша хостинг конфигурация и недобре кодирани плъгини или теми.

Затова е много важно да се добавят някои допълнителни мерки за сигурност и защита на вашия сайт с помощта на плъгин като този.

All In One WP Security and Firewall също използва безпрецедентни точки на сигурност, както и система за оценяване, за да се измери колко добре се защитава вашия сайт въз основа на защитните елементи, които сте активирали.

Функциите за сигурност и защитната стена са категоризирани като “Basic”, “Междинни” или “Advanced”. Това Ви дава безопасна възможност да управлявате група от функции за сигурност, без риск да се наруши функционалността на сайта Ви.

Може да видите как излежда плъгина от следната картинка:

 

Ако статията ви е била полезна и бихте искали да се възползвате от този плъгин, може да го изтеглите от тук!

Вижте как вашия WordPress сайт може да стане по-бърз само в 7  стъпки и прочетете повeче за сигурността на вашия WordPress сайт!


В случай, че сме заьбравили паролата на нашия администраторски акаунт в Wordpress как можем да възстановим/променим тази парола?

 Паролата за административния акаунт на Wordpress може да бъде променена бързо и лесно, чрез едно единствено действие от PHPMyAdmin панела на Вашия хостинг акаунт.

Ако сте забравили паролата за Вашия акаунт, моля следвайте следните стъпки за да изпълните QUERY скрипт, който ще Ви помогне да генерирате нова парола за Вашата администрация.

Стъпка 1 – От контролния панел на хостинг акаунта (cPanel) влизаме в PHPMyAdmin:

 

Стъпка 2 – От PHPMyAdmin менюто избираме базата данни, която нашия Wordpress използва:

 

Стъпка 3 – След като сме избрали конкретната база данни кликваме на бутона “SQL” от горното меню.

Стъпка 4 – След като сме в QUERY менюто в текстовото поле изписваме следната команда, която ще промени паролата на нашия администраторски WP акаунт:

 

 Командата е следната:

UPDATE wp_users SET user_pass = MD5('newpassword') WHERE user_login = "admin";

 Като заместваме в кавичките newpassword с паролата, която желаем акаунта ни да използва.

Ако акаунта е с име различно от admin, тогава трябва да променим и администраторското име в командата.

 Например:

 Искаме да сложим парола: SPd19io2dozZ9 на администраторски потребител, който се казва icnadmin

Тогава командата, която ще изпълним ще изглежда по следния начин:

UPDATE wp_users SET user_pass = MD5('SPd19io2dozZ9') WHERE user_login = " icnadmin";

След като сме въвели командата кликваме на бутона „Изпълнение“, намиращ се долу в дясно и паролата на нашата администрация ще бъде успешно променена!

 

 


Коментари (0)
Направи нов коментар
 
 
Три имена:
Имейл:
Коментари:
CAPTCHA верификация 
 
Моля въведете текста, изписан на снимката в текстовото поле по-долу. Това е необходимо, за да се предотвратят автоматизирани регистрации и заявки.